Sovintoesitys paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriidassa

Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan ei löytynyt sopua tänään.

työtaistelut
Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen
Pron puheenjohtaja Jorma Malinen tviittasi sovintoehdotuksesta.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Sovittelija Jukka Ahtela on jättänyt sovintoesityksen paperiteollisuuden toimihenkilöiden työriidassa. Osapuolet vastaavat huomenna kello 17:ään mennessä.

Asiasta kertoo Ammattiliitto Pron puheenjohtaja Jorma Malinen Twitterissä.

Ammattiliitto Pron edustamat toimihenkilöt ovat olleet tällä erää lakossa viime viikon torstaista alkaen. Pron mukaan neuvotteluissa on hiertänyt etenkin niin sanottuja kiky-tunteja koskeva ratkaisu.

Mekaanisen metsäteollisuuden lakot jatkuvat

Mekaanisen metsäteollisuuden työriitaan ei löytynyt sopua tiistaina. Teollisuusliiton varapuheenjohtaja Turja Lehtonen kertoi iltakuuden maissa Twitterissä, että sovittelu on tältä päivältä päättynyt.

Teollisuusliitto hylkäsi viime viikolla työkiistan edellisen sovintoehdotuksen, joka olisi kelvannut työnantajapuolta edustavalle Metsäteollisuudelle.

Työtaistelutoimet sahoilla sekä vaneri- ja liimapuutehtailla alkoivat jo tammikuussa. Ne jatkuvat Teollisuusliiton mukaan maaliskuun 8. päivään saakka, jos sopua ei sitä ennen synny.

Aiemmassa sovintoehdotuksessa Teollisuusliitto oli tyytymätön kiky-tunteja korvaavaan ratkaisuun, vaikka järjestön mukaan hylätyssä esityksessä olisi ollut palkkaratkaisun kannalta "hyviäkin piirteitä".