1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ammatilliset oppilaitokset

Kajaanin ammattiopiston Valma-koulutus auttaa, jos oma ura on hukassa

Opiskelijoiden ohjauksessa tehdään tiivistä yhteistyötä opiskelijoiden tukiverkostojen kanssa.

ammatilliset oppilaitokset
Autoalan opiskelijoita ammattikoulu.
Löytyisikö oma ura vaikka autoalalta? Kuvituskuva. Sakari Partanen / Yle

Kainuun ammattiopiston (KAO) Valma-koulutus auttaa opiskelijoita löytämään oman alansa. Valma on ammattillisiin opintoihin valmentava koulutus, johon voi hakea läpi vuoden.

Koulutuksessa voi rauhassa kokeilla eri koulutusaloja ja löytää niistä itselleen sopivan. Valmaan ohjataan myös opiskelijat, jotka ovat valinneet itselleen väärän alan ja joita uhkaa opintojen keskeytys.

– Opiskelijoiden ohjauksessa tehdään tiivistä yhteistyötä heillä olemassa olevien tukiverkostojen kanssa ja oppilaitoksessa opettajien lisäksi kuraattori on keskeisessä roolissa, koulutusjohtaja Liisa Härmä kertoo.

Härmän mukaan koulutus kerää vuosittain jopa 80 opiskelijaa, joista lähes kaikki jatkavat opintojaan KAOlla tai muissa oppilaitoksissa. Palautekin on ollut pääasiassa positiivista.

– Opiskelijat ovat kokeneet tämän hyväksi mahdollisuuden oikeasti kokeilla eri vaihtoehtoja. Prosentuaalisesti vuodesta riippuen 85–95 prosenttia Valma-opiskelijoista sijoittuu jatkamaan tutkintotavoitteiseen koulutukseen meille tai muualle, Härmä sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi