Piiritys Lahden Patomäessä on ohi – poliisi sai epäillyn kiinni ilman henkilövahinkoja

Poliisin mukaan eristetyssä talossa oli yksi aseistautunut henkilö. Piiritystilanne omakotitaloalueella alkoi ennen aamuviittä.

Poliisipiiritys
Piiritystilanne Lahden Patomäessä 19.2.2020
Patomäen piritystilannetta oli keskiviikon aikana seuraamassa myös median edustajia. Mikko Tuomikoski / Yle

Lahden Patomäessä varhain keskiviikkoaamuna alkanut piriitystilanne on ohi, tiedottaa Hämeen poliisi. Poliisin mukaan epäilty henkilö on poliisin hallussa. Kiinniottotilanteessa ei tapahtunut henkilövahinkoja.

Poliisilla oli keskiviikkoaamusta alkaen piiritystilanne Lahden Patomäessä. Piiritys alkoi aamuviiden aikaan, ja aamulla paikalle hälytettiin useita poliisipartioita ja ensihoidon yksiköitä.

Puolen päivän aikaan poliisi tiedotti, että alueella on yksi aseistautunut henkilö omakotitalossa. Myöhemmin poliisi kertoi, että ase on saatu aikanaan luvallisesti, mutta tällä hetkellä siihen ei ole voimassa olevaa aseenkantolupaa.

Poliisin mukaan tilanteesta ei aiheutunut välitöntä vaaraa ulkopuolisille. Kohteena olleen paritalon toisen asunnon asukkaat evakuoitiin ensiksi, ja myöhemmin myös viereisten talojen asukkaat. Virkavalta tiedotti tilanteesta päivän aikana vain Twitterissä.

Poliiseja ja ambulanssi piiritystilanteessa
Poliisi sulkenut piiritetyn talon lähialueen ulkopuolisilta jo varhain keskiviikkoaamuna.Emilia Korpela / Yle

Hämeen poliisin mukaan Patomäen piiritystilanne sai alkunsa epäillyn henkilön suusanallisista uhkauksista. Tapahtumien perusteella henkilöä ei toistaiseksi ole syytä epäillä törkeistä rikoksista. Tapahtumaan johtaneista syistä ei ole tarkempaa tietoa.

Piiritysoperaatioon osallistui kaikkiaan 13 partiota ja mukana oli myös vaativiin tilanteisiin erikoistuneita partioita.

Poliisi ei päästänyt sivullisia tapahtumapaikan välittömään läheisyyteen. Poliisi joutui poistamaan joitain paikalle tulleita ihmisiä eteläisessä Lahdessa sijaitsevalta omakotialueelta. Poliisi poisti eristetyltä alueelta myös yhden median edustajan. Poliisin mukaan hän yritti lennättää droonia tapahtuma-alueen yläpuolella.

Poliisi asettikin toimintansa turvaamiseksi tilapäisen lentokiellon yhden kilometrin säteelle alueelta tapahtumapaikasta.

Poliisi tutkii kiinniotetun epäillyn osalta tapausta virkamiehen väkivaltaisena vastustamisena, ampuma-aserikoksena sekä laittomana uhkauksena.

Poliisi tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstaina iltapäivällä.