Stora Enson ja Eforan yt-neuvottelut ohi Varkaudessa: liki 50 henkilöä vähennetään

Yhtiön mukaan valtaosa vähennyksistä pystytään hoitamaan eläkejärjestelyillä.

Stora Enso
Stora Enso,  Varkaus.
Stora Enson yt-neuvotteluiden taustalla oli tarve järjestää tehtaan toimintoja uudelleen kustannustehokkuuden lisäämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi. Ismo Pekkarinen / AOP

Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaan ja kunnossapitoyhtiö Eforan yhteistoimintaneuvottelut ovat päättyneet. Pakkauskartonkitehtaalta vähennetään 33 henkilötyövuotta ja kunnossapidosta 15.

Valtaosa vähennyksistä pystytään hoitamaan eläkejärjestelyillä, Stora Enson tiedotteessa kerrotaan. Lisäksi kiinteistöhuollon tehtäviä ulkoistetaan. Toisen yrityksen palvelukseen siirtyvät työntekijät jatkavat työtehtävissään niin sanottuina vanhoina työntekijöinä.

Pääluottamusmies Juha Leskisen mukaan yt:n tulos oli odotettu. Myönteistä kuitenkin oli, että vaikka varsinaisia irtisanomisia tuli Stora Ensolta neljä ja Eforasta kaksi, on heille kaikille töitä tarjolla Stora Enson Varkauden sahalta. Leskinen kuitenkin epäilee väen vähennyksen järkevyyttä toiminnan kannalta.

– Kyllä kai ne rahallisesti pystyy näyttämään sen että tulee säästöä, mutta työn teon kannalta tulee olemaan todella paljon haastetta siinä, että eri osastoilla näillä ratkaisuilla, mitä on tehty kuten vuoromuutoksilla ja lisätyömäärillä, että ne toimii jouhevasti. Varmasti tulee olemaan ongelmia, sanoo Leskinen.

Yt-neuvotteluiden taustalla oli tarve järjestää Varkauden tehtaan toiminnot uudelleen kustannustehokkuuden lisäämiseksi ja kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi. Varkauden toimenpiteet ovat osa Stora Enson kannattavuuden turvaamisohjelmaa, jolla pyritään 275 miljoonan euron säästöihin muuttuvissa ja kiinteissä kustannuksissa.

Stora Enson Varkauden pakkauskartonkitehtaalla työskentelee runsaat 200 ihmistä. Stora Enson kokonaan omistaman kunnossapitoyhtiö Eforan palveluksessa on Varkaudessa 80 työntekijää.

Lue myös:

Stora Enso ja Efora aloittavat yt-neuvottelut Varkaudessa