1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koulutus

Lapin yliopisto ja Kajaanin AMK aloittavat palvelumuotoilun koulutuksen

Palvelumuotoilun kaksivuotinen maisteriohjelma järjestetään sekä Kajaanissa että Rovaniemellä.

koulutus
Lapin yliopiston mainos palvelumuotoilun koulutusohjelmasta
Koulutusohjelman mainos Lapin yliopiston nettisivuilla.Lapin yliopisto

Lapin yliopisto ja Kajaanin ammattikorkeakoulu toteuttavat yhteistyössä palvelumuotoilun kaksivuotisen maisteriohjelman. Koulutuksen on tarkoitus palvella erityisesti alueella toimivien yrityksien ja organisaatioiden tarpeita.

Palvelumuotoilu keskittyy perinteisten tuotteiden muotoilun sijaan palvelukokemuksien suunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen käyttäjän näkökulmasta.

– Palvelumuotoilu luo uusia työmahdollisuuksia ja auttaa esimerkiksi käyttämään teknologiaa paremmin yrityksen hyödyksi, kertoo Lapin yliopiston palvelumuotoilun professori Satu Miettinen yliopiston tiedotteessa.

Maisteriohjelman suunnittelun pohjaksi on tehty haastatteluja Lapissa ja Kainuussa. Niiden avulla on kartoitettu palvelumuotoilun alueellisia erityistarpeita.

Koulutus järjestetään kahdelle 20 opiskelijan suuruiselle ryhmälle, ja se painottuu suurelta osin verkkoon. Lähiopetusta annetaan Kajaanissa ja Rovaniemellä.

Hakuaika koulutukseen (siirryt toiseen palveluun) päättyy 12. maaliskuuta.

Yritykset palkkaavat nyt työntekijöitä varmistamaan, että asiakas on tyytyväinen: ''Työpaikkailmoituksissa etsitään jatkuvasti enemmän palvelumuotoilijoita''

Lue seuraavaksi