Kummelgrundin entinen merivartioasema on laitettu myyntiin

Yrittäjäpariskunnalla on ollut hankaluuksia kokous- ja majoituspalvelun pyörittämisessä.

Kummelgrundin entinen merivartioasema kunnostettiin pitopaikaksi. Kuva on työmaalta kymmenen vuoden takaa. Kuva: YLE/ Jarkko Heikkinen

Entinen merivartioasema Kummelgrund, Kristiinankaupungin Skaftungissa on laitettu myyntiin. Omistajapariskunta haluaa myydä tai vuokrata paikan ravintola- ja majoitusalan osaajalle, joka jatkaisi toimintaa tiloissa.

– Etsimme tänne yrittäjähenkistä ihmistä pyörittämään toimintaa. Oma osaaminen ei siihen riitä, yrittäjä Erkki Jyllilä toteaa.

Kummelgrundin merivartioasema lopetti toimintansa noin viisitoista vuotta sitten. Sen jälkeen rakennelmat muutettiin tilausravintola-, majoitus- ja kokoustiloiksi.

Toimintaa on ollut kuitenkin vaikea pyörittää, sillä vakituista henkiökuntaa ei ole onnistuttu palkkaamaan. Yhteistyö catering-yritysten kanssa on osoittautunut hankalaksi ja kalliiksi.

– Se tulee hyvin kalliiksi, jos meille tulee esimerkiksi muutaman yön yöpyviä asiakkaita ja heille on hankittava kokki Närpiöstä. Tämä on pieni paikka, jossa työajat ovat hyvin epäsäännöllisiä, joten omaa henkilökuntaa on vaikea saada, Jyllilä kertoo.

Kummelgrund oli lähes koko viime vuoden vuokrattuna asuinpaikaksi tuulivoimatyömaiden työntekijöille.