Hyppää sisältöön

Riihimäki päivittää säännöllisesti kaupungin rakennettujen kulttuuriympäristöjen listaa

Rakennettu kulttuuriympäristö tekee kaupungista omaleimaisen ja auttaa erottautumaan muista kaupungeista.

Riihimäen varuskuntakirkko edustaa tyyliltään ns. tsaarinajan kasarmityyliä ja on osa kaupungin rakennettua kulttuuriympäristöä. Kuva: Markku Karvonen / Yle

Riihimäellä on päivitetty kaupungin rakennetut kulttuuriympäristöt -selvitys. Siinä esitellään Riihimäellä sijaitsevat valtakunnallisesti, maakunnallisesti sekä paikallisesti merkittävät rakennetut kulttuuriympäristöt eri vuosikymmeniltä.

Kiinnostava kaupunkiympäristö muodostuu eri ajanjaksojen kerrostumista. Viihtyisä ja miellyttävä asuin- ja elinympäristö vaatii ajallista ulottuvuutta, pysyvyyttä ja jatkuvuutta sukupolvien välillä.

– Eri vuosikymmenien rakentaminen tekee kaupunkikuvasta mielenkiintoisen ja yllätyksellisen. On hienoa, että esimerkiksi asemanseudulla yhdistyy monta aikakautta. Se luo mahdollisuuden kehittää uudenlaista Riihimäkeä, jonka perustana ovat kaupungin omat juuret, sanoo Riihimäen yleiskaava-arkkitehti Niina Matkala.

Selvitys on järjestyksessään jo kolmas ja siinä olevista kohteista on laadittu myös paikkatietonaineisto.

– Riihimäellä on noussut esille tarve päivittää aiemmin tehty selvitys noin kymmenen vuoden välein. Silloin otetaan mukaan selvitykseen uudempien vuosikymmenten rakennuskohteita, kertoo Niina Matkala.

Selvitys julkaistaan maaliskuun alussa. Riihimäkeläiset pääsevät tutustumaan selvitykseen jo ensi viikon keskiviikkona, jolloin kaupunginkirjaston Samuli Parosen salissa järjestetään kaikille avoin tilaisuus.

.
.