1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun prikaati suhtautuu suopeasti naisten ja miesten yhteiseen majoitukseen – "Hehän ovat jo tottuneet toistensa seuraan"

Naiset ovat kokeneet jääneensä ulkopuolelle, sillä kaikki käskyt ja ohjeet eivät ole tulleet perille samalla tavoin kuin miesvarusmiehille.

asepalvelus
Alokkaat kantavat varusteita tupiin.
Puolustusministeri Antti Kaikkosen (kesk.) mukaan yhteistupakokeilussa tulee olemaan mukana 3–4 osastoa. Arkistokuva.Reetta Arvila / Yle

Kainuun prikaati suhtautuu positiivisesti ajatukseen varusmiespalvelusta suorittavien naisten ja miesten yhteisistä tuvista. Maamme varuskunnissa testataan yhteisiä tupia tämän vuoden aikana. Kainuun prikaatin maastoharjoituksissa yhteismajoitus on jo tuttua, sillä molemmilla sukupuolilla on yhteiset teltat.

– Hehän ovat jo tottuneet toistensa seuraan, sanoo Kainuun prikaatin tiedottaja Satu Hujanen.

Kokeilu yhteisistä tuvista käynnistyy 1. huhtikuuta. Kokeiluun valittavia varuskuntia ei ole vielä päätetty. Aloite kokeiluun on tullut Varusmiesliitolta ja varusmiespalveluksen suorittaneilta naisilta. Naiset ovat kokeneet jääneensä ulkopuolelle, sillä kaikki käskyt ja ohjeet eivät ole tulleet perille samalla tavoin kuin miesvarusmiehille.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk.) mukaan kokeilussa tulee olemaan mukana 3–4 osastoa.

Kokeilu koskee ainoastaan majoittumista kasarmilla. Sosiaalitilat, kuten peseytymis- ja muut saniteettitilat ovat miehille ja naisille edelleen erilliset.

Yhteinen majoitus helpottaa Hujasen mielestä Kainuun prikaatin tilojen käyttö. Sekatupiin ei pakoteta ketään.

– Ei tarvitse varata yhdelle tai kahdelle naiselle kymmenen hengen. Tupajakoja voidaan tehdä joustavammin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi