1. yle.fi
  2. Uutiset

Lahti ehdolla triathlonin MM-kisaisännäksi kesälle 2022

Puolimatkan MM-tapahtumasta kilpailee myös itävaltalainen kaupunki.

triathlon
Ironman Lahdessa kesäkuussa 2018
Lahden, Hollolan ja Kärkölän maisemissa on uitu, juostu ja pyöräilty jo kaksi kertaa Ironman-kilpailussa. Meeri Niinistö / Yle

Lahti on ehdolla triathlonin maailmanmestaruuskisojen isäntäkaupungiksi vuodelle 2022. Lahden lisäksi triathlonin puolimatkan MM-kisoista kilpailee Itävallan Klagenfurt.

Ironman 70.3. -kilpailu on kaksipäiväinen triathlontapahtuma, jossa kilpailevat ammattilaiset ja ikäryhmäurheilijat. Kilpailijoita tapahtumaan odotetaan yli 6 000.

– Nämä kaupungit pystyvät tarjoamaan urheilijoille poikkeuksellisen hienon kilpailukokemuksen, tapahtumapaikat ja paikallista kulttuuria, perustelee kahta vaihtoehtoa Ironman Groupin toimitusjohtaja Andrew Messick Lahden kaupungin tiedotteessa.

Lahti on isännöinyt jo kahtena kesänä Ironman 70.3 Finland -triathlonkisaa. Kaupunki on sitoutunut taloudellisesti myös MM-kisan järjestämiseen.

– Lahden kaupunki tunnetaan kansainvälisten suurten urheilutapahtumien järjestäjänä. Vaikka tunnettuus on syntynyt pääosin talvitapahtumien kautta, on kaksi kertaa Lahdessa järjestetty Ironman-kisa osoittanut kaupungin olevan täysverinen triathlonkaupunki, Lahden kaupunginjohtaja Pekka Timonen toteaa.

MM-kisoihin odotetaan noin 50 000 katsojaa. Uinti-, pyöräily- ja juoksuosuudet olisivat samanmittaiset kuin nykyisissä Lahden Ironman-kisoissa.

Lahdella on jo kolmen vuoden sopimus Ironmanin puolimatkan kilpailusta. Ensi kesän tapahtuma järjestetään lauantaina 27. kesäkuuta. Tavalliseen kisaan voivat osallistua myös triahtlonharrastajat, mutta MM-kisoihin karsitaan. Ironmanin täysmatkan maailmanmestaruuksista kisataan Havaijilla.

Lue seuraavaksi