1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikunta

Junioreiden salivuorot muuttuvat maksullisiksi Kouvolassa – taksat käyttöön heinäkuussa

Täysimääräisinä taksat otetaan käyttöön ensi vuoden alusta.

liikunta
koripallo, kuvituskuva
Liikuntatilojen käyttö on ollut alle 18-vuotiaille vuosia maksutonta Kouvolassa. Kuvituskuva.Tomi Hänninen

Kouvola alkaa periä maksua kaupungin liikuntatiloissa järjestettävästä, alle 18-vuotiaiden ohjatusta liikunnasta.

Kaupunki ottaa liikuntatilamaksut käyttöön heinäkuun alusta. Jatkossa alaikäisten ohjatun liikunnan tuntitaksa on 20 prosenttia aikuisten tuntitaksasta. Minimitaksa on kuitenkin kolme euroa tunnilta ja maksimitaksa 20 euroa tunnilta.

Vuoden loppuun kestävällä siirtymäajalla laskutettavasta loppusummasta vähennetään viidesosa. Täysimääräisinä taksat otetaan käyttöön ensi vuoden alusta.

Liikuntatilojen käyttö on ollut vuosia maksutonta alle 18-vuotiaille Kouvolassa.

Kiinteää hintaa pidettiin huonona

Liikuntamaksut otetaan käyttöön osana kaupungin säästötalkoita. Tarkoituksena on tehostaa liikuntatilojen käyttöä ja parantaa niiden käyttökatetta.

Urheiluseurat eivät ole katsoneet junioriurheiluun kohdistuvia säästöaikeita hyvällä. Seurojen pelkona on ollut, että maksulliset vuorot ja seuratuen väheneminen voisivat muun muassa nostaa junioriurheilijoiden kausimaksuja.

Viime vuonna tehdyssä liikuntapaikkaselvityksessä lautakunta esitti alle 18-vuotiaiden ohjatun liikunnan taksaksi kymmentä euroa alkavaa tuntia kohden.

Esillä oli myös, että jäävuorojen hinnaksi tulisi 30 euroa alkavaa tuntia kohden, ja muiden tilojen osalta 15 euroa alkavaa tuntia kohden.

Kiinteää hintaa pidettiin kuitenkin huonona ratkaisuna, koska eri tilat on lähtökohtaisesti hinnoiteltu eri tavalla myös aikuisten osalta. Seurat pitivät myös alkavien tuntien perusteella tehtävää hinnoittelua ongelmallisena.

Liikunta- ja kulttuurilautakunta hyväksyi maksujen käyttöönoton keskiviikkona. Lautakunta edellyttää, että uimahallimaksun perinnästä alle 18-vuotiaiden ohjatun vesiliikunnan osalta tehdään selvitys kevään aikana.

Lue lisää:

Kouvola aikoo leikata junioriurheilijoilta – seurat joutuvat miettimään kausimaksujen nostoa: ''En pidä suuntausta hyvänä''

Kouvola aikoo leikata kärkijoukkueiden tukia kymmenillä tuhansilla euroilla: ''Kolaus kaupungin imagoon'

Lue seuraavaksi