Esitys: Pelkosenniemelle valiokunta valmistelemaan kunnanhallituksen erottamista

Lopullisen päätöksen tilapäisen valiokunnan perustamisesta tekee kunnanvaltuusto.

kuntapolitiikka
Pelkosenniemen kyltti
Pelkosenniemen kuntapolitiikka nousi otsikoihin tammikuun puolivälissä.Sauli Antikainen / Yle

PelkosenniemiPelkosenniemen kunnanhallitus päättää torstaina, viedäänkö sen erottamisasia eteenpäin kunnanvaltuustoon.

Viisi valtuutettua teki aloitteen kunnanhallituksen erottamiseksi reilut kolme viikkoa sitten. Heidän mielestään kunnanhallituksen jäsenet ja puheenjohtaja ovat ylittäneet toimivaltansa, huonontaneet kunnan imagoa ja aiheuttaneet taloudellista haittaa.

Pelkosenniemen kunnanjohtaja Päivi Vauhkonen esittää torstaina kokoontuvalle kunnanhallitukselle, että se päättäisi esittää valtuustolle tilapäisen valiokunnan perustamista. Viisi jäseninen valiokunta alkaisi valmistella hallituksen erottamista.

Pelkosenniemen kuntapolitiikka nousi otsikoihin tammikuun puolivälissä, kun kaksi kunnanhallituksen jäsentä vaati kunnanjohtajan erottamista koeaikana. Kunnanhallitus päätti, että aloite raukeaa perusteettomana. Kunnanhallituksen puheenjohtajan Annika Kostamon mukaan Vauhkosen puolen vuoden koeaika oli jo ohi, sillä hän aloitti määräaikaisena kunnanjohtajana viime keväänä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).