Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän osakeyhtiöittämistä ei selvitetä – selvityksen vastustajien painoarvo oli kannattajia suurempi

Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän organisaatiomuodon mahdollisesta muuttamisesta ei enää keskustella, sillä suurimmat omistajat päättivät, ettei siihen liittyvää selvitystä tarvita.

koulutuskeskukset
Saimaan ammattiopisto Sampo Lappeenrannassa
Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävä Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymä pysyy kuntatyhtymänä eikä selvitystä organisaatiomuutoksen eduista ja haitoista toteuteta.Yle

Saimaan ammattiopisto Sampoa ylläpitävän Etelä-Karjalan koulutuskuntayhtymän organisaatiomuoto pysyy ennallaan eli kuntayhtymänä.

Viime syksynä keskusteluun nousi vaihtoehto muuttaa koulutuskuntayhtymä osakeyhtiöksi.

Koulutuskuntayhtymän hallitus päätti kysyä jäsenkuntien mielipidettä asiasta. Lappeenranta, Taipalsaari ja Lemi vastustivat selvityksen tekemistä. Vaikka ne olivat vähemistössä, niiden yhteinen painoarvo ratkaisi, koska Lappeenranta on koulutuskuntayhtymän suurin omistaja.

Etelä-Karjalan kuntayhtymän hallituksen puheenjohtaja Jouni Kemppi sanoo, että tavoitteena oli saada yksimielinen päätös siitä, kannattaako selvitys tehdä. Kempin mukaan enemmistön kantaa on kuitenkin kunnioitettava. Selvitystä ei siis tehdä ja asia on loppuun käsitelty.