Yli 20 paria sanoo tahdon 20.2.2020 iltavihkimisissä Kuopiossa ja Siilinjärvellä

Sekä Kuopiossa että Siilinjärvellä Hääyö-tapahtumaan osallistuu 13 paria.

häät
Ett brudpar går med ryggen till kameran längs mittgången i en kyrka.
Kuopiossa Hääyötapahtuma järjestetään tänään torstaina Alavan ja Puijon kirkoissa, Siilinjärvellä Siilinjärven kirkossa. Kuvituskuva.Mostphotos

Yli 20 paria vihitään tänään torstaina avioliittoon Kuopiossa ja Siilinjärvellä pidettävissä Hääyö-tapahtumissa. Suomen evankelis-luterilaisen kirkon Hääyö-tapahtumassa naimisiin pääsee vähällä vaivalla tilaisuudessa, jossa vihitään useampia pareja saman illan aikana.

Molemmilla paikkakunnilla tapahtumaan osallistuu 13 paria, ja heidät vihitään yksi kerrallaan. Tilaisuudet järjestetään Siilinjärven kirkossa ja Kuopiossa Alavan ja Puijon kirkoissa. Pareista suurin osa vihitään avioliittoon. Kuopiossa yhden parin avioliitto siunataan ja Siilinjärvellä yksi pari uudistaa vihkivalansa.

Monesti tapahtumat liittyvät erikoisiin ja helposti muistettaviin päivämääriin kuten tänään. Siilinjärvellä ensimmäinen hääyötapahtuma järjestettiin 19. syyskuuta, jolloin pareja oli kuusi. Kuopiossa Hääyötä vietetään nyt ensimmäistä kertaa pitkään aikaan ellei jopa ensimmäistä kertaa.

Myös Varkaudessa pidettiin 19. syyskuuta 2019 Hääyö-tapahtuma, johon osallistui kuusi paria. Kappalainen Kari Iivarinen kertoo, että vastaavia joukkovihkimisiä on järjestetty Varkaudessa aiemminkin. Tuolloin kaikki parit on kuitenkin vihitty yhtä aikaa, kun taas viime syksyllä alttarille asteltiin yksitellen.

Lue myös:

Iltavihkimiset houkuttelevat pareja avioon 19.9.2019 – Nina Bredenberg ja Mika Pöyhönen haluavat kirkkohäät, vaikka niiden suosio on laskussa