1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikuntatilat

Uuden Hippoksen keskeinen tekijä Lehto Group aloittaa yt-neuvottelut – Hippoksen projektipäällikkö: "Ei mitään vaikutuksia"

Lehto Group teki viime vuonna yli 40 miljoonaa euroa tappiota.

liikuntatilat
Hippoksen alueen uusia rakennuksia havainnekuvassa.
Tältä näyttää uusi Hippos havainnekuvassa.PES-Arkkitehdit Oy

Rakennusyhtiö Lehto Group aloittaa noin 400 ihmistä koskevat yt-neuvottelut. Yhtiö teki viime vuonna noin 41,8 miljoonaa euroa tappiota.

Lehto Group on Jyväskylän Hippoksen uudelleenrakentamisen tärkein yhteistyökumppani.

– Lehdon taloudellinen tilanne on ollut tiedossa, eikä siitä ole mitään vaikutuksia ollut tähän mennessä eikä tule olemaan. He ovat hoitaneet oman osansa hyvin, sanoo Hipposhankkeen projektipäällikkö Kari Halinen.

Hippoksen rakentamiselle etsitään edelleen rahoitusta. Päärahoittaja Fennia Varainhoito vetäytyi hankkeesta vajaa vuosi sitten. Halisen mukaan aktiiviset neuvottelut ovat käynnissä noin kahdentoista vieraan pääoman rahoittajan kanssa.

– Kevään kuluessa on tarkoitus saada selvyyttä siihen, kuka tai ketkä näistä olisi halukas lähtemään varsinaiseksi rahoittajaksi. Sopimuksia tämän kevään aikana ei varmaankaan tehdä, Halinen sanoo.

Hippoksella on voimassaoleva rakennuslupa, joten rakennustyöt voitaisiin aloittaa heti kun rahoitus on valmistunut, Halisen mukaan kenties ensi syksynä.

Rakentamisen suunnitelmia Hippoksella on tiivistetty alkuperäisestä yhden keskuksen suuntaan, ja esimerkiksi erillinen voimistelutalo on yhdistetty liikuntakeskukseen.

Hippokselle kaavailtiin alkujaan jopa 160 000 neliön rakentamista. Suunniteltu neliömäärä on ajan myötä pienentynyt, mutta tilankäyttöä tehostamalla on liikuntatilojen neliöt saatu pidettyä Halisen mukaan entisellään.

– Olemme saaneet rakennuskustannuksia alaspäin ja hankkeen kannattavuutta parannettua. Nykyisen version kannattavuus on tasolla, joka on kiinteistösijoittajille aivan riittävä, Halinen sanoo.

Hippoksen rakentamisen kustannuksiksi arvioitiin alun perin noin 250 miljoonaa euroa. Jyväskylän kaupungin osuus on 34 miljoonaa euroa, eikä se ole laittamassa hankkeeseen lisää rahaa.

Lue seuraavaksi