1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. peruskorjaus

Rovaniemi ottaa opikseen Lappia-talon remontista: Ostaa projektipäällikön hoitamaan kaupungintalon remonttia

Yrityksen kolmen hengen tiimi tekisi projektipäällikön tehtäviä tuntitöinä.

Alvar Aallon toimiston suunnittelema Rovaniemen kaupungintalo on tyhjennetty työntekijöistä. Kuva: Rovaniemen kaupunki

ROVANIEMI Rovaniemen kaupunki aikoo ostaa kaupungintalon peruskorjauksen projektipäällikön tehtävät yksityiseltä yritykseltä. Kaupungin tilapalvelupäällikkö Pekka Latvala esittää, että kaupungintalon peruskorjauksen projektipäällikön tehtävät hoitaisi rovaniemeläinen Prodeco Oy kolmen henkilön voimin.

Kaupunginhallituksen tilajaosto käsitteli projektipäällikön tehtävien ostamisesta torstaina. Asiasta päättää myöhemmin kaupunginhallitus. Latvala sanoo, että projektipäällikön tehtävät ostetaan, koska kaupunki haluaa ottaa opiksi Lappia-talon peruskorjauksesta.

– Yhdelle henkilölle tämä olisi liian haastava. Prodeco on iso, asiantunteva toimisto, jolla on pätevä porukkaa, Latvala perustelee.

Taustalla Lappia-talon ongelmat

Lappia-talon pääurakoitsijana oli Rovaniemen kaupungin Tilaliikelaitos ja korjaus maksoi jopa miljoonia euroja odotettua enemmän. Kaupunki sai sapiskaa muun muassa siitä, ettei hankkeen suunnittelua ohjattu riittävästi.

– Tavoitteena on, että hanke pysyy kustannusarviossa ja osaisimme ennakoida mahdolliset yllätykset aiempaa paremmin. Eikä tarvitsisi kahden vuoden jälkipyykkiä käydä kuten Lappia-talon kanssa, sanoo Pekka Latvala.

Yritys tekisi projektipäällikön tehtäviä tuntitöinä. Latvala arvioi sen maksavan kaupungille joitakin kymmeniä tuhansia euroja kuluvan vuoden aikana. Prodeco tekisi aluksi projektisuunnitelman kaupungintalon korjaamisesta kevään aikana.

Kaupunki kilpailutti viime keväänä rakennuttamiseen liittyvät asiantuntijapalvelujen hankinnan. Vuoden 2022 asti ulottuvassa puitesopimuksessa on mukana kymmeniä yrityksiä, joista Prodeco on yksi.

Urakkaa ei ole kilpailutettu vielä

Latvala selittää, että puitejärjestelyn takia kaupungintalon projektipäällikön hankintaa ei ole tarvinnut toistaiseksi kilpailuttaa.

– Nyt on kysymys alkuvaiheen projektipäällikön tehtävistä. Voi olla, että meidän on kilpailutettava projektipäällikön tehtävät myöhemmin.

Kaupungintalon peruskorjaus maksaa arviolta 20 miljoonaa euroa. Työt on tarkoitus aloittaa jo keväällä perusmuurin ja perustusten kuivaamisella. Koko peruskorjaus kestää arviolta kaksi vuotta. Hankkeelle valitaan myöhemmin muun muassa pääurakoitsija.

KORJATTU: Tilajaosto ei päätä asiasta, vaan tekee esityksen kaupunginhallitukselle, joka päättää siitä myöhemmin.