Professori: Ihmisten peruslääkäripalvelut muistettava sote-uudistuksista huolimatta

Yleislääketieteen professori Juha Auvinen on huolissaan sote-uudistusten vaikutuksista lääkäripalveluihin.

sote-uudistus
Juha Auvinen poseeraa kameralle lääkäripäivillä oulussa
Oulun yliopiston yleislääketieteen professori Juha Auvinen muistuttaa peruslääkäripalvelujen tärkeydestä. Myös lääkäreiden näkökulma pitäisi muistaa uudistuksia tehtäessä.Marko Väänänen / Yle

Pohjolan lääkäripäivillä Oulussa on korostettu peruslääkäripalvelujen turvaamista. Muistutus koetaan tarpeelliseksi, sillä päättäjät miettivät kuumeisesti kasvavien sote-kulujen hillitsemistä.

Oulun yliopiston yleislääketieteen professorin Juha Auvisen mielestä poliitikot ovat nyt keskittyneet liikaa hallintoon, kun pitäisi miettiä esimerkiksi sitä, miten potilaille turvataan oman ja asiaan perehtyneen lääkärin palvelut.

Auvisen mielestä soteuudistuksia mietittäessä ja tehtäessä pitäisi myös muistaa lääkärin näkökulma eli miten käytännön hoitotyö hoidetaan uudessa tilanteessa.

Korjaus 21.2. klo. 9.50: Otsikosta ja tekstistä poistettu maininnat säästöistä. Professori Auvinen ei itse puhunut säästöistä, vaan ne nousivat muutoin esille lääkäripäivillä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)