Kansanedustaja Mikko Kärnä seksiviestikohusta: "Olen elämäni eri vaiheissa tehnyt virheitä, mitään lainvastaista taas en"

Kärnä on Seiska-lehden mukaan lähetellyt seksiviestejä ja alastonkuvia itsestään baarissa tapaamalleen naiselle. 

Seksitekstiviestit
Mikko Kärnä eduskunnassa 24.10.2019
Kärnä tähdentää Facebook-päivityksessään, että hän on julkisuudessa politiikan takia. Hän ei aio kommentoida yksityiselämäänsä tai siitä esitettyjä väitteitä.Pekka Tynell / YLE

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on Seiska-lehden (siirryt toiseen palveluun)mukaan lähetellyt seksiviestejä ja alastonkuvia itsestään baarissa tapaamalleen naiselle.

Lehden mukaan pari tapasi kaksi kertaa vuonna 2014. Tämän jälkeen Kärnä lähetteli naiselle ronskeja viestejä kahden vuoden ajan.

Kärnä on kiistänyt tuntevansa naista, mutta eilen hän kommentoi uutista Facebook-sivullaan toteamalla tehneensä virheitä elämässään.

– Sen voin kuitenkin todeta, että olen elämäni eri vaiheissa ja eri suhteissa tehnyt myös virheitä. Niin varmasti suurin osa meistä. Mitään rikollista tai lainvastaista taas en, Kärnä kirjoittaa päivityksessään.

Kärnä tähdentää päivityksessään, että hän on julkisuudessa politiikan takia. Hän ei aio kommentoida yksityiselämäänsä tai siitä esitettyjä väitteitä.

"Kärnä on toiminut epäasiallisesti"

Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni toteaa Ilta-Sanomissa (siirryt toiseen palveluun)Kärnän toimineen epäasiallisesti.

Kulmunin mukaan Kärnä tietää tehneensä virheen ja väärin.

Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Antti Kurvisen mukaan asia ei liity eduskunnan eikä eduskuntaryhmän työhön vaan Kärnän yksityiselämään.

Kärnä toimii ryhmän piiskurina eduskunnassa. Keskustan eduskuntaryhmän sääntöjen mukaan piiskuri vastaa täysistuntotyön seurannasta ja poliittisesta organisoinnista.

Helmikuussa keskustan eduskuntaryhmä valitsi yksimielisesti Kärnän jatkamaan eduskuntaryhmän piiskurina vuoden 2020 valtiopäivillä.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).