1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Donald Trump

Trump haikaili Tuulen viemää -elokuvan aikoja ja haukkui ulkomaalaisen Oscar-voittajan: "Mistä helvetistä siinä oli kyse?"

Yhdysvaltain presidentti hämmästeli kampanjatilaisuudessaan, miten ulkomaalainen elokuva voidaan valita parhaaksi.

Donald Trump
Donald Trump ilmehtii hämmästyneesti.
Presidentti Donald Trump esitti elokuvakommenttinsa kannattajiensa ympäröimänä Coloradossa.Bob Pearson / EPA

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on ottanut kantaa parhaan elokuvan Oscar-palkinnon myöntämiseen eteläkorealaiselle Parasitelle. Trumpin mielestä on täysin käsittämätöntä, että palkinto annettiin ulkomaalaiselle elokuvalle.

– Mistä helvetistä siinä oli kyse? Meillä on aivan riittävästi ongelmia Etelä-Korean kanssa kaupan suhteen. Kaiken huipuksi heille annettiin vielä parhaan elokuvan Oscar-palkinto, Trump taivasteli puhuessaan kampanjatilaisuudessa Colorado Springsissä.

– Oliko se hyvä? En tiedä, Trump jatkoi antaen ymmärtää, ettei ole nähnyt kyseistä elokuvaa.

Presidentti totesi kaipaavansa vanhoja aikoja, jolloin palkittiin sellaisia elokuvia kuin Tuulen viemää ja Auringonlaskun katu. Ensin mainittu sai ensi-iltansa vuonna 1939 ja jälkimmäinen 1950.

Parasite-elokuvaa Yhdysvalloissa levittävä Neon kuittasi Trumpin kommentit tylysti Twitterissä. Neonin mukaan on aivan ymmärrettävää, ettei Trump käsitä englanniksi tekstitettyä elokuvaa.

– Hän ei osaa lukea, tviitissä tylytetään.

Puuttuuko sisältö?

Ylen artikkeleiden yhteydessä voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkistamalla evästeasetuksesi alta olevasta linkistä voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Lue myös:

Analyysi: Nämä syyt mahdollistivat Parasiten historiallisen voiton – Oscarit eivät ole enää pappakerho

Eteläkorealainen Parasite teki historiaa ja voitti parhaan elokuvan Oscar-palkinnon – Joaquin Phoenix ja Renée Zellweger palkittiin pääosista

Lähteet: AP, AFP