Hyppää sisältöön

Liikkuva nuorisotyöauto Walkers kiertää Lapinlahdella kevään ajan

Tarkoituksena on viedä nuorisotyötä maaseutualueen nuorille, joiden lähellä ei ole perinteisiä nuorisotiloja.

Lapinlahdella toukokuun loppuun asti kiertävä nuorten kohtaamispaikaksi muutettu matkailuauto on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Wautosta. Arkistokuva. Kuva: Matti Myller / Yle

Liikkuvaksi nuorten kohtaamispaikaksi muutettu matkailuauto aloittaa työnsä tällä viikolla Lapinlahdella. Se on yksi viidestä eri puolilla Suomea toimivasta Walkers-autosta eli Wautosta.

Auto tuo turvallisia aikuisia ja lämpimän ajanviettopaikan sinne, missä nuoret viettävät aikaansa. Tarjolla on kahvia, korttipelejä ja juttuseuraa sekä tarvittaessa kohdennettua tukea ja ohjausta.

Tarkoituksena on viedä nuorisotyötä maaseutualueen nuorille, jotka eivät pitkien välimatkojen tai huonojen kulkuyhteyksien vuoksi pääse helposti käymään perinteisissä nuorisotaloissa.

– Wauton avulla pystymme kohtaamaan nuoria ja viemään esimerkiksi tietoa ajankohtaista nuorten palveluista, harrastuksista ja koulutusmahdollisuuksista, kertoo Lapinlahden kunnan nuoriso-ohjaaja Tuija Huttunen tiedotteessa.

Wauto liikkuu toukokuun loppuun asti ympäri Lapinlahtea ja vierailee kouluilla esimerkiksi koulunuokkarin ja lukiopäivystyksen aikoina. Tarkemmin Wauton liikkeistä kerrotaan kunnan nuorisotyön eri sosiaalisen median kanavilla ja kouluilla.

Wautot omistaa ja niiden toimintaa koordinoi Aseman Lapset ry. Lapinlahdella toiminnasta vastaa kunnan nuorisotoimi.

Lue myös:

Walkers-auto palaa Kuopion maaseudulle todennäköisesti ensi vuonnakin – nuorilta hyvää palautetta

Kymmeniltä paikkakunnilta tuttu liikkuva nuorisotila tulee nyt Kotkaan: "Meidän aikuisten on oltava valmiita keskustelemaan nuorten kanssa"