1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. taide

Suomen Nukketaiteilijoiden viimeinen näyttely Kainuun museossa – tilataideteoksesta voi bongata Suomen presidenttejä

Näyttely on ollut esillä Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Nukketaiteilijat eivät tee yleensä näköisnukkeja, mutta teoksessa Linnan juhlat vilisee julkisuudesta tuttuja henkilöitä. Kuva: Arto Loukasmäki / Yle

Kainuun museossa on esillä harvinainen nukkenäyttely, joka on 20 vuotta toimineen Suomen Nukketaiteilijat ry:n jäähyväisnäyttely.

Kainuun Museossa esillä oleva näyttely on toimintansa lopettavan yhdistyksen 115. näyttely, ja se on ollut esillä Suomen lisäksi Ruotsissa, Norjassa ja Virossa.

Näyttely koostuu kymmenestä tilataideteoksesta. Aikuisnuket ovat noin 40 senttimetriä korkeita, ja jokaisessa teoksessa on ajanmukainen pienesineistö ja vaatetus.

– Teosten teemat vaihtelevat kuorolaulusta silakkamarkkinoihin, lavatansseista perinteiseen suomalaiseen saunaan ja joulukirkosta sirkukseen. Esillä on laaja kattaus ihmisten elämää ja arkipäivää, kertoo Kainuun museon amanuenssi Ulla Härkönen.

Yhdessä tilataideteoksista vilisee tunnettuja henkilöitä ja entisiä presidenttejä.

– Linnan juhlat-teos on poikkeuksellinen, koska nukketaiteilijoiden tarkoituksena ei ole tehdä näköisnukkeja. Tästä teoksesta voi bongata julkisuudestakin tuttuja henkilöitä, Härkönen kertoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!