Kajaanissa myös liikuntarajoitteiset voivat nauttia historiallisista opaskierroksista – ainutlaatuista Suomessa

Esteettömät, avoimet opaskierrokset on aloitettu kolme vuotta sitten yhteistyössä Kajaanin kaupungin vammaisneuvoston kanssa. 

Esimerkiksi Kajaanin linnaan voi kesällä päästä tutustumaan esteettömästi. Arkistokuva. Kuva: YLE/Marit Lindqvist

Kajaani on Suomen ainoa kaupunki joka tarjoaa historiallisia opaskierroksia avoimesti myös liikuntarajoitteisille.

– Esimerkiksi hoivakodithan voivat tilata kierroksia erikseen, mutta Kajaanissa nämä kierrokset ovat kaikille avoimia. Oppaat ajattelevat, että olisi hyvä, että kaikilla olisi mahdollisuus osallistua, Kajaanin matkailuoppaat ry:n puheenjohtaja Ritva Kemppainen sanoo.

Kajaanin historiaan pohjautuville kierroksille pääsee osallistumaan, vaikka kulkisi pyörätuolilla. Esteetön opaskierros järjestetään bussikierroksen yhteydessä kolme kertaa kesässä.

Kierrokselle voi ilmoittautua kuka tahansa, ja kierros on myös kaupunkilaisille maksuton. Esteettömät, avoimet opaskierrokset on aloitettu kolme vuotta sitten yhteistyössä Kajaanin kaupungin vammaisneuvoston kanssa.

Kajaanin matkailuoppaat ovat tunnettuja siitä, että he tuovat kaupungin historiaa tutuksi erilaisten hahmojen kautta. Oppaina toimivat siis muun muassa Pietari ja Kristiina Brahe.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)