Lappeenrannan Steinerpäiväkoti löysi uudet väliaikaistilat – joulukuussa palaneen päiväkodin lapsille uudet tilat hiihtoloman jälkeen

Lappeenrannan Steinerpäiväkoti on löytänyt uudet väliaikaistilat läheltä entisiä tilojaan eli varuskunnan terveysaseman alakerrasta. Lapset ulkoilevat samalla pihalla kuin ennen joulukuussa syttynyttä tulipaloa, joka tuhosi heidän päiväkotinsa.

Steiner-koulut
Palanut Steiner -päiväkoti
Lappeenrannan Steinerpäiväkodissa joulukuussa syttynyt tulipalo tuohosi rakennuksen pahasti, ja jätti päiväkodin lapset ilman tiloja.Kare Lehtonen / Yle

Lappeenrannan steinerpäiväkoti Tontuntupa on löytänyt uudet väliaikaistilat joulukuun alussa tulipalossa vaurioituneiden tilojen tilalle.

Steinerpäiväkoti muuttaa varuskunnan terveysaseman alakerrassa sijaitseviin tiloihin eli aivan lähelle aiempia tilojaan.

Tavoitteena on edelleen löytää vakituiset tilat, mutta päiväkotitoiminta saa jatkua varuskunnan terveysaseman alakerrassa niin pitkään kuin on tarvetta.

Steinerpäiväkoti pääsi heti tulipalon jälkeen evakkoon Steinerkoulun iltapäiväkerhontiloihin, mutta Steinerkoulu tarvitsi kaikki tilat kokonaan itselleen. Lapsia ei voi olla samoissa tiloissa liikaa. Steinerpedagogiikkaa toteuttava päiväkoti ei myöskään voinut ottaa millaisia tahansa tiloja vastaan.

Lappeenrannan steinerpäiväkoti Tontuntuvan johtaja Minna Mansikka iloitsee nyt siitä, että lapset pääsevät heti hiihtoloman jälkeen uusiin, sopiviin väliaikaistiloihin ja samalla ulkoilemaan tutulle pihalle. Samalla päiväkodin arki pääsee rauhoittumaan muutoksen jälkeen.

Senaattikiinteistöt suunnittelee myyvänsä joulukuun alussa Lappeenrannan keskustassa palaneen Steinerpäiväkodin.

Aluejohtaja Jyrki Reinikaisen mielipide on, ettei Senaattikiinteistöt korjaa rakennusta, vaan vaurioituneet rakenteet puretaan ja uusi omistaja päättää rakennuksen jatkosta.