Päijät-Hämeessä rantamökkien hinnat ovat laskeneet – lumeton talvi käynnistää mökkimyynnin tavallista aikaisemmin

Moderneja mökkejä haluttaisiin ostaa enemmän kuin niitä tulee myyntiin.

vapaa-ajan asunnot
Järvimaisemaaa Päijänteellä
Mökkien hinnat vaihtelevat sadoilla tuhansilla euroilla. OP Kodin Päijät-Hämeen alueen myyntijohtaja Heikki Raitanen kertoo, että heidän välittämien mökkien keskihinta oli viime vuonna jonkun verran yli satatuhatta euroa.Henrietta Hassinen / Yle

Kaava-alueella olevien rantamökkien keskihinnat ovat tulleet alaspäin Päijät-Hämeessä neljänneksen vuoden 2011 huipusta. Hintojen laskeminen noudattaa koko maan suuntausta, jossa keskihinnat ovat laskeneet jo vuosia.

OP Kodin Päijät-Hämeen alueen myyntijohtaja Heikki Raitasen mukaan keskihinnat eivät kuitenkaan kerro kaikkea markkinoista: ero halvimpien ja kalleimpien mökkien välillä on satoja tuhansia euroja. Raitasen mielestä myyjät osaavat aikaisempaa realistisemmin hinnoitella mökkinsä myyntiin.

Myyntiongelmat koskevat Raitasen mukaan lähinnä vanhanaikaisia remontoimattomia mökkejä. Kaivo ja ulkovessa eivät enää kelpaa varsinkaan nuorille ostajille. Samaan aikaan moderneja mökkejä ei tule myyntiin niin paljon, kuin niitä haluttaisiin ostaa. Erityisesti perheet, joissa on pieniä lapsia, haluavat mökin nykyajan mukavuuksilla.

Mökkien hintojen lasku on piristänyt mökkikauppaa. Tänä vuonna kauppavuosi voi käynnistyä tavallista aikaisemmin, kun maa on paljaana lumesta ja ostajat näkevät jo nyt minkälainen piha ja tontti on.

Uusimmat uutiset puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus