1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. päihteet

Selviämisasemalla huomioidaan myös läheiset – Osastonhoitaja: "Voisimme keskustella alkoholin käytön aiheuttamasta huolesta"

Asiakas saa nukkua asemalla päänsä selväksi ja hänelle tarjotaan seuraavana aamuna mielenterveys- ja päihdepäivystyksen apua.

päihteet
Kainuun keskussairaala
Selviämisasema avataan Kainuun uuteen sairaalaan päivystyksen yhteyteen. Arkistokuva.Jarmo Nuotio / Yle

Kainuun keskussairaalaan maaliskuun alussa avautuva selviämisasema tarjoaa apua myös päihdeongelmaisen läheisille. Asema on tarkoitettu kaikille täysi-ikäisille, joilla on ongelmia päihteiden kanssa.

Selviämisasema tulee päivystyksen yhteyteen. Päihtyneen voi tuoda paikalle poliisi, tuttava, kaveri tai sukulainen. Asemalla tarjotaan apua mahdolliseen päihderiippuvuuteen. Asiakas saa nukkua asemalla päänsä selväksi ja hänelle tarjotaan seuraavana aamuna mielenterveys- ja päihdepäivystyksen apua.

Kun asiakkaan kanssa keskustellaan, häneltä kysytään myös läheisten mahdollisesta avuntarpeesta.

– Kysymme asiakkaalta voisiko perhe tai läheiset esimerkiksi tulla mukaan käynneille, jolloin voisimme keskustella alkoholin käytön aiheuttamasta huolesta, sanoo koordinoiva osastonhoitaja Maarit Leinonen.

Mielenterveys- ja päihdepäivystyksen tehtävä on tarjota kaikille selviämisasemalla olevalle keskusteluapua, jos asiakas sitä haluaa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi