Lentoliikenne Kanariansaarille keskeytetty

Saharasta tuulen mukana lentänyt hiekka estää lennot kaikille Kanariansaarten lentokentille.

lentoliikenne
Palmut heiluvat tuulessa hiekkapölyisen taivaan alla, kuvattuna taksimatkalla Costa Adejesta kohti Teneriffan lentokenttää Espanjassa 23. helmikuuta.
Palmut heiluvat tuulessa hiekkapölyisen taivaan alla, kuvattuna taksimatkalla Costa Adejesta kohti Teneriffan lentokenttää Espanjassa 23. helmikuuta. Panu Tuunala / Lehtikuva

Saharan autiomaasta lentänyt valtava hiekkapilvi haittaa pahoin lentoliikennettä Kanariansaarilla. Pöllyävä hiekka heikentää näkyvyyttä.

Kaikki saarille suuntautuva lentoliikenne on toistaiseksi keskeytetty. Saarille matkalla olevat lennot ohjataan muille lentokentille.

Lennot keskeytettiin eilen lauantaina kolmelle saariryhmän lentokentälle. Ne avattiin yön aikana lennoille, mutta tänään viranomaiset ovat estäneet saapuvat lennot kokonaan.

Saarilta lähtee edelleen lentoja poispäin.

Espanjan ilmaliikenneviranomainen Aena (siirryt toiseen palveluun) kehottaa, etteivät matkailijat tulisi Kanariansaarten lentokentille, elleivät ole saaneet vahvistusta sille, että lento lennetään.

Aena tiedotti illalla, että vaikeat sääolot ovat vaikuttaneet ainakiin 144 lentoon.

Finavia: Lentoja peruttu

Suomen Finavialta kerrotaan, että Kanariansaarilta olisi tänään pitänyt tulla yhdeksän lentoa, niistä neljä on peruttu. Huomenna tulossa on 8 konetta, joiden tilanteesta ei toistaiseksi ole tietoa.

Helsinki-Vantaan lentokentän lähtevien lentojen luettelossa tänä iltana on yksi Norwegian-yhtiön lento Teneriffalle. Se on peruttu.

Hiekkamyrsky saartoi talvilomaa viettäviä turisteja Kanariansaarille, kun lentokenttiä suljettiin ja lentoja peruttiin

Kanariansaarilla vallitsee erittäin tuulinen sää. Tuulenpuuskat yltävät jopa hirmumyrskyn lukemiin, eli 33 metriin sekunnissa. Viranomaiset julistivat eilen saarille poikkeustilan ja kehottivat ihmisiä välttämään autolla ajoa ja rannikkoalueita sekä pitämään ovet ja ikkunat suljettuina.

Sää estää myös veden pudottamisen Gran Canarian saarella riehuvan maastopalon sammuttamiseen.

Espanjan ilmatieteen laitos kertoo, että tuulinen sää jatkuu huomiseen maanantaihin asti.

Lähteet: AFP