1. yle.fi
  2. Uutiset

Senaattori Sanders näytti olleen latinojen ykkösvalinta Nevadassa

CNN:n alustavien tietojen mukaan Sanders saisi yli puolet latinojen äänistä ja eniten eli noin kolmanneksen valkoisten äänistä.

Bernie Sanders
Bernie Sandersins kannattajia.
Bernie Sandersins kannattajia senaattorin kampanjatilaisuudessa Las Vegasissa.Christian Monterrosa / EPA

Yhdysvalloissa senaattori Bernie Sanders on menossa Nevadassa kohti selvää voittoa osavaltion kamppailussa demokraattien presidenttiehdokkuudesta.

Kun reilut 87 prosenttia Nevadan vaalikokouspaikoista on laskettu, Sanders on saamassa taakseen 47,1 prosenttia delegaateista, uutisoi muun muassa Huffington Post (siirryt toiseen palveluun).

Kakkosena, mutta kaukana perässä tuli entinen varapresidentti Joe Biden, jonka osuus on 21 prosenttia. Kolmannella sijalla oli entinen pormestari Pete Buttigieg 13,7 prosentilla ja neljännellä senaattori Elizabeth Warren 9,6 prosentilla.

Sanders latinojen, Biden mustien äänestäjien ykkösvalinta

Kolmen miljoonan asukkaan Nevada oli kolmas ja tähän mennessä etnisesti kirjavin osavaltio, joka valitsi suosikkiaan presidentti Donald Trumpin haastajaksi.

Nevadassa huomio kiinnittyi erityisesti siihen, kenen taakse osavaltion huomattava latinovähemmistö asettui. Nevadan asukkaista liki 30 prosenttia on latinoita. Myös mustia on lähes 10 prosenttia. Valkoisiksi luokitellaan alle puolet nevadalaisista.

CNN:n alustavien tietojen mukaan Sanders saisi yli puolet latinojen äänistä ja eniten eli noin kolmanneksen valkoisten äänistä. Mustien äänestäjien suosikki puolestaan näytti olevan Biden.

Lue myös:

Bernie Sanders on selvässä johdossa – Nevadan esivaalien tuloksissa takkuilua Iowan tavoin

Lue seuraavaksi