Oululainen Flow Productions pääsi Vuoden Teatteri -finaaliin – elämyksellisiä teoksia tarjoava ryhmä on luonut yleisösuhteensa pikkuhiljaa

Ryhmällä on sitoutunut ja innokas katsojakunta, vaikka kaikki yleisöt eivät ole löytäneet nykytanssia- ja sirkusta.

Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula kokee, että ehdokkuus on mieletön tunnustus tehdystä työstä. Kuva: Janne-Pekka Manninen

Oululainen Flow Productions on valittu Vuoden Teatteri 2020 -finalistiksi yhdessä helsinkiläisten Teatteri Takomon ja Wauhaus-kollektiivin kanssa.

Palkinto jaetaan Tampereella 9. maaliskuuta. Palkintoraadin jäsenenä on muun muassa Kajaanin kaupunginteatterin johtaja Helka-Maria Kinnunen.

Flow Produtions on tuotantoryhmä, jonka ovat perustaneet tanssitaiteilijat Maria Littow ja Pirjo Yli-Maunula. Seon toiminut Oulussa kolmetoista vuotta.

Ryhmä tunnetaan nykytanssista ja nykysirkuksesta sekä myös teostensa elämyksellisyydestä ja kokeilevuudesta. Teoksen esityspaikkana ei aina ole näyttämö, ja produktioita on ollut esimerkiksi Oulun Varjakansaaressa.

– Olemme pikku hiljaa kasvattaneet yleisöämme. Koko ajan tuntuu, että yleisö on yhä sitoutuneempi ja innokkaampi tulemaan meidän tuottamiimme esityksiin, Flow Productionsin taiteellinen johtaja Pirjo Yli-Maunula sanoo.

Yli-Maunulan mukaan puheteatteri on vakiinnuttanut paikkansa Oulussa ja Suomessa, mutta muuta esittävää taidetta yleisö ei löydä ehkä niin helposti.

– Jos puhutaan tanssista ja nykysirkuksesta erityisesti, niin kyllä siinä vielä on tekemistä, että ihmiset tajuavat, kuinka mahtavia juttuja täällä on tarjolla.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)