1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. padel

Ruotsalaisyritys haluaa rakentaa lisää padel-halleja Pohjanmaalle

Mustasaareen perustettu halli nousi pystyyn nopeasti ja avaa kohta ovensa.

Padel
Kevytrakenteinen padel-halli Sepänkylässä, Mustasaaressa.
Pro Padel Smedsby vuokrasi tontin halliaan varten loppuvuodesta 2019. Halli nousi paikalle nopeasti.Yle / Niklas Joki

Sepänkylän uusi padel-halli alkaa olla valmis. Kevytrakenteinen halli on noussut pikavauhtia Botniahallin viereen Mustasaaressa. Sisällä tehdään vielä töitä, mutta ensimmäiset pelit hallissa on tarkoitus pelata lähiviikkoina.

Hallin omistaa Pro Padel Smedsby -niminen yritys, jonka ruotsalaisyrittäjät perustivat hallia varten. Toimintaa Sepänkylään pyörittämään on palkattu täysipäiväinen työntekijä ja lisäksi kaksi osa-aikaista työntekijää.

Toimitusjohtaja Johan Svahn kertoo haluavansa rakentaa Suomeen lisää padel-halleja. Hän etsii parhaillaan uusia sijoituspaikkoja Pohjanmaalta. Paikkaa on haettu muun muassa Närpiöstä, Kristiinankaupungista, Uudestakaarlepyystä ja Kokkolasta.

– Käymme keskusteluja kuntien ja yritysten kanssa, Svahn kertoo.

Tennistä ja squashia yhdistelevä padel on suhteellisen uusi laji Suomessa. Svahn näkee sen kasvussa suurta potentiaalia.

– Nämä ovat mielestämme hyviä sijoituksia. Uskomme, että laji leviää Suomessa.

Svahnin yrityksellä on 13 padel-hallia Ruotsissa ja yksi Puolassa. Sepänkylän 1 200 neliön halli on yrityksen ensimmäinen Suomessa.

Lue lisää:

Padel on äly- ja tekniikkalaji – matala aloituskynnys ja sosiaalisuus kiehtovat padelharrastajia.

Padel rantautuu Kokkolaan.

Sepänkylän padel-hallia puuhataan vauhdilla.

Seinäjokelaiset innostuivat padelista ja suunnittelevat nyt maailmanluokan hallia – koukuttava mailapeli valloittaa Etelä-Pohjanmaalla.