1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. kaupunginjohtajat

Johanna Luukkonen on Rauman uusi kaupunginjohtaja

Tällä hetkellä Johanna Luukkonen työskentelee Laitilan kaupunginjohtajana. Nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää kesällä eläkkeelle.

Johanna Luukkonen on Rauman uusi kaupunginjohtaja. Kuva: Kalle Mäkelä / Yle

Rauman kaupunginjohtajaksi on valittu Johanna Luukkonen.

Rauman kaupunginvaltuusto teki päätöksen maanantai-iltana kokouksessaan. Valtuuston jäsenet äänestivät kaupunginjohtajasta suljetulla lippuäänestyksellä. Luukkonen sai 24 ääntä ja toisena ehdokkaana ollut Raision kaupunginjohtaja Ari Korhonen 19 ääntä.

Johanna Luukkonen on toiminut Laitilan kaupunginjohtajana vuodesta 2017 alkaen. Sitä ennen hän oli Kangasniemen kunnanjohtaja vuosina 2015–2017. Koulutukseltaan 53-vuotias Luukkonen on hallintotieteiden maisteri.

Rauman kaupunginjohtajan virkaan saapui 10 hakemusta. Valintatoimikunta haastatteli kahdeksan hakijaa, joista viisi lähetettiin soveltuvuustesteihin ja niiden jälkeen kaksi kaupunginhallituksen haastatteluun. Kaupunginhallitus esitti hakijoiden kuulemisen jälkeen, että kaupunginvaltuusto valitsee uudeksi kaupunginjohtajaksi toisen haastatelluista kahdesta ehdokkaasta.

Rauman nykyinen kaupunginjohtaja Kari Koski jää eläkkeelle kesäkuun lopussa. Hän on hoitanut tehtävää vuodesta 2012 saakka. Koski on tällä hetkellä sairauslomalla ja vs. kaupunginjohtajana toimii teknisen toimialan johtaja Tomi Suvanto.

Aiheesta aiemmin:

Raumalle valitaan illalla uusi kaupunginjohtaja

Rauman kaupunginjohtajan valinnassa viisi hakijaa soveltuvuustesteihin