Pohjoisen Riisitunturi houkuttelee kävijöitä upeilla talvimaisemillaan, joista otetut kuvat leviävät netissä ympäri maailmaa

Kansallispuisto vetää nyt etenkin talvimatkailijoita, joiden määrä on hurjassa kasvussa Posion ja Kuusamon alueella.

Suomen kansallispuistot
Näkymä Riisintunturin huipulta pohjoiseen. Maaninagan tuulivoimala-alue tulisi etualalla nousevan Pienen Riisitunturin huipun taa ja näkyisi laajalla alueella sen molemmilla puolilla. Riisitunturi, Posio 28.3.2019.
Näkymä Riisintunturin huipulta pohjoiseen. Talvisten maisemien lisäksi kävijöitä houkuttelee varsin lyhyt, noin 1,5 kilometrin matka tunturin huipulle.Tapani Leisti / Yle

Riisitunturin kansallispuiston kävijämäärät ovat hurjassa kasvussa. Kuusamon ja Posion rajalla sijaitseva luontoalue kiinnostaa aiempaa enemmän etenkin talvimatkailijoita.

Metsähallituksen suunnittelija Pekka Veteläinen kertoo, että viitisen vuotta sitten tammikuussa kävijöitä oli noin sata, viime vuonna lähes 900 ja tänä vuonna peräti 2300.

Veteläisen mukaan iso syy kävijämäärän kasvuun ovat kansainvälisestikin levinneet kuvat Riisitunturin upeista talvimaisemista.

– Pari vuotta sitten Riisitunturista lähti leviämään tykkylumikuvia, jotka houkuttelevat talvikävijöitä tänne.

Viime vuosina sosiaalista mediaa on käytetty tietoisestikin Metsähallituksen kansallispuistojen markkinointiin, mutta tärkeä merkitys on myös matkailijoiden ottamilla kuvilla ja sosiaalisen median päivityksillä.

Lue lisää: Julma-Ölkyn suosio yllätti – Hossassa hätistellään kiipeilijöitä kielletystä paikasta ja lasketaan petolinnutkin kestävän matkailun nimissä

Paukkupakkasten Lappi näyttäytyy upeana Instagramissa

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)