1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. pohjavesi

Lahden vedenpullottamo avataan elokuussa – pohjavettä viedään Aasiaan ja mahdollisesti Lähi-itään

Tehdas työllistää käynnistyessään noin kaksikymmentä työntekijää.

Vedenpullottamon rakentaminen on edennyt aikataulussa. Nyt rakennuksessa on seinät ja katto. Kuva: Juha-Petri Koponen / Yle

Lahden Hennalaan tulevan vedenpullottamon rakentaminen on edennyt aikataulussa. H204U Finland aloittaa pohjaveden pullottamisen elokuussa. Tehtaan pullotuskapasiteetti on miljoona litraa vettä vuorokaudessa.

Tehdas työllistää käynnistyessään noin kaksikymmentä työntekijää. Jos yrityksen kasvusuunnitelmat toteutuvat, tarvitaan henkilöstöä lopulta kolmeen vuoroon.

Vedenpullottamo tulee maksamaan 20 miljoonaa. Hankkeen pääsijoittaja on singaporelainen Allan Poh perheineen. H2O4U Finlandin hallituksen jäsen Ahti Junttila kertoo, että Pohin on tarkoitus kartoittaa Aasian ja Kiinan markkinoita, joissa pakatun veden talouskäyttö on runsasta. Junttila näkee yrityksellä olevan mahdollisuuksia viedä vettä myös Lähi-itään tai Amerikkaan kilpailusta huolimatta.

– Pakatun veden käyttöhän lisääntyy koko ajan maailmalla. Meidän ei siksi tarvitse ottaa keneltäkään nykyiseltä toimijalta markkinoita, vaan ottaa osa kulutuksen kasvusta, linjaa Junttila.

Havainnekuva Lahden Hennalaan rakennettavasta H2O4U Finlandin vedenpullottamosta. Kuva: H2O4U

Lue aiheesta lisää: Lahden pohjavesi lähtee valloittamaan maailmaa