1. yle.fi
  2. Uutiset

Hiihtokoulu vetää tänä talvena rinteeseen etenkin taitojen virkistäjiä – taukoa edellisestä kerrasta voi olla vuosi tai 30 vuotta

Enemmistö hiihtokoululaisista on kuitenkin aloittelijoita.

laskettelu
Lapsi opettelee lumilautailemaan opettajan johdolla.
Vuokatin hiihtokoulun opettaja Eeli Vihalainen opastaa rinteessä 12-vuotiasta Nette Sorsaa.Elisa Kinnunen / Yle

Taitojen kertaaminen on tämän talven hiihtokoulujen täyttäjä ainakin Vuokatissa. Taitoja halutaan hioa, koska etelän heikon talven takia monelle hiihtoloma on talven ensimmäisten laskujen paikka.

Toki hiihtokoululaisista enemmistö on laskijan uransa alkuvaiheissa. Näin on myös vuoden verran lautailua harrastanut Nette Sorsa Keravalta.

– Haluan oppia paremmin tekemään hyppyjä, kertoo 12-vuotias Sorsa.

Vuokatin hiihtokoulusta oppia haetaan laidasta laitaan. Osa haluaa oppia uusia taitoja, kun toiset kaipaavat ohjausta esimerkiksi rinteissä liikkumiseen ja ankkurihissin käyttöön.

– Osa oppilaista haluaa opetella lumilautailemaan, koska ei ole tehnyt sitä koskaan. Joukossa on myös 3–4 -vuotiaita, jotka ovat ensimmäistä kertaa sukset jalassa, kertoo hiihdonopettaja Eeli Viholainen.

Viholaisen mukaan tämän talven hitti opettajien keskuudessa on ollut telemark-lasku, jota on haluttu tuoda esille monen vuoden tauon jälkeen. Oppilaiden hitti on taas se, että jo opittuja halutaan päivittää.

– Monet haluavat käydä kokeilemassa taitojaan carverisuksilla jopa 30 vuoden jälkeen, Viholainen sanoo.

12-vuotias Nette Sorsa tietää, mikä on lautailussa hienointa.

– Näin, kun muut laskivat laudalla, ja se oli niin siistin näköistä, että minäkin halusin.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä!

Lue seuraavaksi