1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Peltovuoma, Enontekiö

Netissä käydään taistelua Peltovuoman koulun lakkauttamista vastaan

Enontekiön kunnanhallitus esittää, että koulu lakkautettaisiin ennen ensi syksyä. Nettiadressi vastustaa lakkauttamista.

Peltovuoma, Enontekiö
Arkistokuva. Liikenneopetusta Peltovuoman koululla.
Peltovuoman koulun 0.–2. luokkien oppilaat ja opettajat aiotaan siirtää Hettaan ensi lukukauden alusta.Enontekiön kunta

EnontekiöInternetissä kerätään nimiä nettiadressiin Enontekiön Peltovuoman kylän koulun lakkauttamista vastaan. Kunnanhallitus on päättänyt esittää kunnanvaltuustolle, että Peltovuoman koulu lakkautetaan ja opetus siirretään Hettaan 1. elokuuta alkaen.

Siten Peltovuoman koulun 0.–2. luokkien oppilaat ja opettajat siirtyisivät Hetan yhtenäiseen peruskouluun ensi lukukauden alusta.

Pitkään jatkunut lakkautusprosessi tiivistyy ensi kuussa, kun Enontekiön kunnanvaltuuston on määrä päättää koulun tulevaisuudesta.

Vielä viime vuoden lopulla kunta suunnitteli nopeampaa ratkaisua: Kunnan elinvoimalautakunta esitti marraskuussa, että Peltovuoman koulun opetus siirtyisi Hettaan jo tämän vuoden alussa.

Nettiadressi kerää nimiä koulun puolesta

Internetissä kerätään nyt nimiä adressiin koulun puolesta. Peltovuoman kyläyhdistyksen puheenjohtaja Satu Eira-Keskitalo sanoo, että päätöstä odotetaan pelonsekaisin tuntein.

– Aika monet, jos ei suurin osa kyläläisistä on sitä mieltä, että koulua ei saisi lakkauttaa. Siellä on tänä vuonna aika vähän oppilaita, mutta ensi vuonna ja seuraavina vuosina se siitä nousee.

Eira-Keskitalon mukaan lakkautus vaikuttaisi myös kerho- ja yhdistystoimintaan Peltovuomassa.

– Se vaikuttaa koko kyläyhteisön toimintaan ja naapurikyliinkin, koska koululla järjestetään kaikenlaisia kerhoja: lasten kerhoja, nuorten kerhoja, kunnan ja seurakunnan kerhoja, vanhusten kerhoja ja liikuntakerhoja. Lisäksi siellä pidetään yhdistysten kokouksia.

Enontekiön kunnanvaltuusto käsittelee Peltovuoman koulun lakkautusesitystä ilmeisesti 11. maaliskuuta.

Nettiadressi löytyy TÄÄLTÄ (siirryt toiseen palveluun).

Enontekiö aikoo lakkauttaa Peltovuoman koulun

Peltovuoman kolmos-kuutoset siirretään Hetan kouluun

Saamenkieli aiheuttaa jälleen ongelmia Enontekiöllä – oppilaan äiti joutui opettajaksi

Lue seuraavaksi