1. yle.fi
  2. Uutiset

Kattelus luottaa Turun kauppatorin lämmityssopimuksen läpimenoon valtuustokäsittelyssä

Kaupunginhallituksen puheenjohtaja perustaa perustaa käsityksensä viime päivinä käymiinsä keskusteluihin.

Turku
Vy över torgparkeringsbygget, en grävmaskin står i gropen.
Turun poliittiset ryhmät ovat vääntäneet kättä kauppatorin sulanapitojärjestelmästä usean kuukauden ajan. Arkistokuva.Yle/Niclas Lundqvist

Turun kaupunginhallituksen puheenjohtaja, kokoomuksen Lauri Kattelus (kok) uskoo, että pohjaehdotus kauppatorin lämmitys- ja sulanapitoratkaisusta saa taakseen valtuuston enemmistön. Ehdotuksen mukaan kaupunki tekisi sopimuksen Tori Energian kanssa aurinkoenergiaan perustuvasta lämpöakkujärjestelmästä.

Kattelus perustaa käsityksensä viime päivinä käymiinsä keskusteluihin.

– Sellaiset valtuutetut, joiden kanta asiaan on ollut auki, ovat sitä nyt tarkentaneet saatuaan hankkeesta lisäinformaatiota, kertoo Kattelus.

Lauri Kattelus ei tarkenna sitä, mistä lisätukea on luvassa. Aiemmin kokoomus, SDP ja RKP ovat ilmoittaneet tukevansa pohjaehdotusta. Se tietäisi 32 valtuutettua kaikkiaan 67-paikkaisessa Turun valtuustossa.

Mahdollista on, että hanketta vastustavissa ryhmissä tapahtuu sirpaloitumista. Lisäksi sinisten ja kristillisdemokraattien yksijäseniset ryhmät eivät ole vielä ilmoittaneet selkeää kantaansa asiassa.

Katteluksen mukaan lämmityssopimuksen vastustajilla ei ole yhteistä näkemystä vaihtoehtoisista ratkaisuista. Kannatusta saavat hankkeen palauttaminen uuteen valmisteluun, hylkäys tai mekaaninen eli auraukseen ja hiekoitukseen perustuva kunnossapito.

Turun valtuusto käsittelee kauppatorin lämmitys- ja sulanapitosopimusta maanantai-iltana.

Lue seuraavaksi