Auto syöksyi väkijoukkoon karnevaaleissa Volkmarsenin kaupungissa Saksassa – teko oli tahallinen, jopa 30 loukkaantunut

Mediatietojen mukaan loukkaantuneiden joukossa on myös pieniä lapsia.

Saksa
Auto on syöksynyt karnevaalikulkueeseen Volkmarsenin pikkukaupungissa
Auto syöksyi karnevaalikulkueeseen Volkmarsenissa, Saksassa 24. helmikuuta.Elmar Schulten / AFP

Auto on syöksynyt karnevaalikulkueeseen Volkmarsenin pikkukaupungissa Hessenin osavaltion pohjoisosassa Saksassa.

Saksan poliisi on vahvistanut, että loukkaantuneita on jopa 30. Saksalaislehti Bild (siirryt toiseen palveluun)kirjoittaa, että heistä seitsemän on vakavasti loukkaantuneita. Poliisi ei ole kertonut mahdollisista kuolonuhreista.

Sanomalehti Frankfurter Rundschau (siirryt toiseen palveluun)kertoo, että loukkaantuneiden joukossa on myös lapsia. Lehden mukaan silminnäkijät ovat kertoneet, että auto olisi kiertänyt kulkuetta suojanneet tie-esteet ja kiihdyttänyt kohti kulkuetta. Tietoa ei ole vahvistettu.

Volkmarsen kartalla
Harri Vähäkangas / Yle

Teko oli tahallinen

Poliisi otti tekijän kiinni paikan päältä. Poliisi on vahvistanut Hessenin osavaltion yleisradiolle (siirryt toiseen palveluun), että kuljettaja ajoi väkijoukkoon tahallaan. Poliisi on kertonut pitävänsä välikohtausta "hyökkäyksenä", mutta on sanonut medioille, ettei teko vaikuta poliittiselta.

Virallisessa tiedotteessaan (siirryt toiseen palveluun) poliisi kertoo, ettei tekijän motiivista voida vielä sanoa mitään. Poliisi tutkii kaikkia mahdollisuuksia.

Poliisin mukaan autoa kuljettanut henkilö oli 29-vuotias Saksan kansalainen. Tekijä on otettu kiinni, ja myös hän on sairaalassa. Häntä kuulustellaan heti, kun hän vapautuu sairaalahoidosta. Häntä epäillään murhan yrityksestä.

Paikalla oli tapahtuman jälkeen kymmeniä pelastustyöntekijöitä.

Saksassa on tällä hetkellä meneillään perinteinen karnevaalikausi. Länsi-Hessenin poliisi on kertonut Twitterissä, että kaikki Hessenin osavaltioon laskiaismaanantain kunniaksi kaavaillut karnevaalikulkueet perutaan varotoimenpiteenä.

Muun muassa Hessenin osavaltion yleisradio on kertonut onnettomuudesta Twitterissä

Lähteet: Reuters, AFP