1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Lapin Kulta

Taloussanomat: Hartwall lopettaa perinteikkään Lapin Kulta -kolmosoluen valmistuksen – tuotannosta luovutaan nelosoluen paineessa

Kolmosoluen vahvuista Lapin Kultaa tehdään enää gluteenittomana luomuna.

Lapin Kulta
Mies juo olutta.
Lapin Kullan valmistus alkoi Torniossa melkein 150 vuotta sitten, vuonna 1873.Hartwall

Hartwall lopettaa perinteikkään Lapin Kullan kolmosoluen valmistamisen. Taloussanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan kauppoihin sitä ei enää toimiteta ja ravintoloihinkin olutta toimitetaan enää huhtikuun loppuun saakka.

Lapin Kulta -keppanan taru loppui kuluttajien alettua suosia saman merkin vahvempaa nelosolutta ja gluteenitonta kolmosolutta.

Hartwallin mukaan kuluttajien valinnat näkyvät myös myyntiluvuissa, joten yhtiö panostaa Lapin Kullan nelosolueeseen ja kolmosen vahvuisena gluteenittomaan luomulagervaihtoehtoon.

Lapin Kullan valmistui alkoi Torniossa jo vuonna 1873. Sittemmin Hartwall osti Lapin Kulta -panimon. Nykyisin Hartwall on osa tanskalaista Royal Unibrew -konsernia.

Lue seuraavaksi