1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. luonnonsuojelualueet

Helsingin kaupunginhallitus esittää Haltialaan uutta luonnonsuojelualuetta – monimuotoinen luonto, hienot metsät ja virkistyskäyttö samassa paketissa

Kaupunginhallitus päätti esittää Haltialanmetsästä 137 hehtaarin kokoista osaa uudeksi luonnonsuojelualueeksi.

Keskuspuistoa Helsingin Paloheinässä. Kuva: Jani Saikko / Yle

Helsingin kaupunginhallitus päätti tänään iltapäivällä yksimielisesti esittää Haltialanmetsään uutta 137 hehtaarin luonnonsuojelualuetta. Luonnonsuojelualueen kohtalosta päättää lopullisesti Uudenmaan ELY-keskus.

Uusi luonnonsuojelualue sijoittuisi jo aiemmin suojeltujen Haltialan aarnialueen ja Pitkäkosken rinnelehdon väliin, ja yhdistäisi nämä suojelualueet yhdeksi kokonaisuudeksi.

Apulaispormestarin Sanna Vesikansan (vihr.) mukaan Haltialan luonnonsuojelualue on yksi suurimmista Helsingin lähiaikoina ELY-keskukselle ehdottamista uusista suojelualueista. Haltialan alueella on arviota kaksi miljoonaa kävijää vuodessa.

– On hienoa, että halutaan suojella alue, jossa on monimuotoinen luonto, hienot metsät ja paljon virkistyskäyttöä, paikkaa lähellä itse asuva Vesikansa kommentoi.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä