1. yle.fi
  2. Uutiset

Kuhmo panostaa pito- ja vetovoimaan laajan hankkeen kautta – kaiken pohjana kuntalaiskysely

Kyselyssä tuli ilmi muun muassa se, että kuhmolaiset antavat kotikunnalleen hyvän arvosanan.

saavutettavuus
Tytti Määttä Kuhmon kaupunginjohtaja
Kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoo, että saavutettavuuden parantamiseksi halutaan tehdä yhteistyötä koko Kainuun alueen kanssa.Lucas Holm / Yle

Kuhmossa on käynnissä iso hanke kunnan pito- ja vetovoiman nostamiseksi. Hankkeen yksi osa on juuri päättynyt laaja kysely, johon on vastannut noin 500 nykyistä ja entistä kuhmolaista. Kyselyssä tuli ilmi muun muassa se, että kuhmolaiset antavat kotikunnalleen hyvän arvosanan.

Kehittämisen varaa kuitenkin on esimerkiksi saavutettavuudessa. Kaupunginjohtaja Tytti Määttä kertoo, että saavutettavuuden parantamiseksi halutaan tehdä yhteistyötä koko maakunnan alueella.

– Käymme nämä kyselyn tulokset päättäjien ja johtoryhmän kanssa yhdessä läpi. Katsomme tutkimuksen perusteella, mitä asioita kaupungissa voisi kehittää entisestään.

Kyselyssä kävi ilmi, että luonto ja varsinkin erämaaluonto yhdistetään Kuhmoon. Myös metsästys, kalastus, kamarimusiikki ja muu kulttuuri mainittiin useasti.

– Myös Tuupalan puukoulun ja muukin puurakentaminen nähdään vahvuutena.

Hankeen pohjalta seuraavaksi aiotaan tuottaa videomateriaalia ja myös kaupunkistrategiaa aiotaan päivittää.

– Tämä ei ole pelkästään kaupunkiorganisaation, vaan koko Kuhmon hanke. Eli emme viilaa logoja vaan haluamme kehittää koko alueen brändiä, Määttä sanoo.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi