1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Laskiainen

Lumeton talvi pakotti opiskelijoiden perinteisen laskiaisriehan tasamaalle – katso tallenne kisasta

Tänä vuonna opiskelijoiden tehtävänä on ollut mäenlaskuvälineen rakentamisen sijasta valmistaa hiekalla kulkeva menopeli.

Talvi muutti perinteistä opiskelijoiden laskiaisriehaa Helsingissä – nyt ei lasketa, vaan menopelejä lykitään tasamaalla
Talvi muutti perinteistä opiskelijoiden laskiaisriehaa Helsingissä – nyt ei lasketa, vaan menopelejä lykitään tasamaalla

Poikkeuksellinen talvi ajoi opiskelijoiden perinteisen laskiaisriehan ensimmäistä kertaa tasamaalle. Tänä vuonna Helsingin Ullanlinnanmäellä ei nähdä perinteistä mäenlaskukilpailua, vaan menopelejä lykitään hiekkakentällä Kaivopuistossa.

Hiekalla kulkevien härveleiden kilpailu starttaa Kaivopuistossa klo 13.30. Kisan tallenne on tämän jutun pääkuvana sekä Areenassa.

Laskiaisriehan projektipäällikkö Olli Kiikkilä Vapaateekkarit ry:stä kertoo, että sateiden vuoksi vettyneet nurmikot eivät olisi kestäneet laskemista. Tuhansia opiskelijoita keräävä tapahtuma olisi vaurioittanut pahasti rinteen märkää nurmea.

– Muutama vuosi takaperin oli sama tilanne, ettei Ullanlinnanmäellä ollut lainkaan lunta. Silloin sitä saatiin järjestettyä sinne muualta. Tänä vuonna tilanne on kuitenkin toinen, koska koko talvena ei ole tullut lunta. Mäki on niin märkää, ettei sinne voi mennä ollenkaan.

Tänä vuonna opiskelijoiden tehtävänä onkin ollut mäenlaskuvälineen rakentamisen sijasta valmistaa hiekalla kulkeva menopeli.

– Nyt vedetään tällainen kuivan maan pilotti. Osallistujia on ohjeistettu rakentamaan ajokkiinsa joko renkaat tai jonkinlaiset kannettavat ulokkeet, niin että pääsevät operoimaan tasaisella maalla.

Voittaja ratkaistaan Kiikkilän mukaan tyylipisteillä. Ennakkotietojen mukaan kilpailuun osallistuu tänäkin vuonna vähintään yksi sauna. Aikaisempina vuosina rinteessä on nähty muun muassa junia, autoja, hävittäjiä, tankkeja sekä lohikäärmeen kuolema.

Kilpailun voitti Fyysikkokillan joukkue nimeltä Porccana.

Opiskelijoita valmistautumassa riehaan. Kuva: Petteri Juuti / Yle

Muokattu 25.2.2020 klo 12.47: Tapahtuman aikataulu muuttui hiukan, kilpailu alkaa vasta klo 13.30. Aiemmin sen oli tarkoituksena alkaa jo klo 13.