1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Mission: impossible

Tom Cruisen tähdittämän Mission: Impossible VII:n kuvaukset jäissä korona-viruksen takia

Toimintaelokuvan kuvaukset on jouduttu keskeyttämään Venetsiassa.

Tom Cruise näyttelee pääroolin Mission Impossible -elokuvissa. Kuva: Paramount Pictures

Mission: Impossible -sarjan seitsemättä jaksoa oli tarkoitus kuvata Venetsiassa kolme viikkoa, mutta koronaviruksen takia suunnitelmat ovat muuttuneet.

Elokuvaa tuottavan Paramount-yhtiön mukaan kuvausten keskeyttämisellä halutaan taata näyttelijöiden ja muun henkilökunnan turvallisuus. Syynä on myös Venetsian viranomaisten toive siitä, ettei kaupungissa järjestettäisi tällä hetkellä julkisia kokoontumisia.

Paramount ilmoitti myös, ettei pääroolia näyttelevä Tom Cruise ollut vielä ehtinyt matkustaa Italiaan, ja että jo Italiassa oleva tuotantohenkilökunta voi palata takaisin Yhdysvaltoihin.

Suositun Mission: Impossible -sarjan ensimmäinen osa julkaistiin jo vuonna 1996. Tom Cruise on esittänyt pääosaa sarjan kaikissa elokuvissa. Uusimman Mission: Impossiblen pitäisi saapua elokuvateattereihin ensin vuoden heinäkuussa.

Koronaviruksen leviäminen Italiassa on vaikuttanut myös suuriin tapahtumiin. Milanon muotiviikolla on järjestetty näytöksiä, joissa ei ole ollut yleisöä ja Venetsian karnevaalit keskeytettiin.

Tähän mennessä koronavirukseen on kuollut Italiassa seitsemän ihmistä. Tartuntoja on ollut 229.