Hyppää sisältöön

Potilas hyökkäsi laitoshuoltajan kimppuun psykiatrian osastolla Kuopiossa – sairaanhoitopiirille ja ylilääkärille syyte työturvallisuusrikoksesta

Syytteen mukaan työturvallisuusmääräysten rikkominen johti laitoshuoltajan pahoinpitelyyn Julkulan sairaalassa.

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä ja ylilääkäriä syytetään työturvallisuusrikoksesta. Potilas hyökkäsi laitoshuoltajan kimppuun Julkulan sairaalan psykiatrian osastolla vuonna 2017. Kuva: Sami Takkinen / Yle

Pohjois-Savon sairaanhoitopiiriä syytetään työturvallisuusrikoksesta Julkulan sairaalassa vuonna 2017 sattuneen välikohtauksen vuoksi. Myös psykiatrian palveluyksikön johtaja ja ylilääkäri on Pohjois-Savon käräjäoikeudessa syytteessä työturvallisuusrikoksesta ja tuottamuksellisesta virkavelvollisuuden rikkomisesta.

Syytteen mukaan työturvallisuusmääräysten rikkominen johti siihen, että potilas pääsi hyökkäämään laitoshuoltajan kimppuun Julkulan sairaalan psykiatrian osastolla Kuopiossa. Potilas oli lyönyt laitoshuoltajaa päähän ja kaatanut tämän lattialle. Laitoshuoltaja oli tuolloin yksin siivoamassa potilashuoneita.

Syytteen mukaan ulkopuolisen työnantajan palveluksessa ollut laitoshuoltaja oli perehdytetty työn uhkiin puutteellisesti. Lisäksi psykiatrian osaston esimiehillä ei ollut tietoa siitä, keitä ulkopuolisia työntekijöitä osastolla liikkuu ja missä he työskentelevät.

Sairaalassa ei myöskään syytteen mukaan ollut varmistettu, että ulkopuoliset työntekijät käyttäisivät aina psykiatrian osastolla liikkuessaan avun hälyttämiseen tarkoitettuja laitteita.

Syyttäjä vaatii rangaistukseksi sakkoja.

Savon Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan sekä sairaanhoitopiiri että ylilääkäri kiistävät syytteet.

.
.