Fortumiin kytkeytyvä hiilivoimala taas aktivistitempauksen kohteena Saksassa

Helmikuun alussa voimalaan tunkeutui 150 aktivistia, nyt paikalla on runsaat kymmenen.

hiilivoimalat
Aktivistitempaus Saksan Datteln 4:ssä.
Ympäristöaktivistit tunkeutuivat Datteln 4 -voimalaan helmikuun alussa.Ina Fassbender / AFP

Ympäristöaktivistit ovat jälleen tunkeutuneet Fortumiin kytkeytyvään uuteen hiilivoimalaan Saksassa. Läntisen Saksan yleisradioyhtiö WDR kertoo (siirryt toiseen palveluun), että aktivistiryhmä ilmoitti aamulla yhdentoista ihmisen sitoneen itsensä kettingeillä kiinni. Lisäksi osa aktivisteista on kiivennyt kaivinkoneen päälle.

Ryhmä kertoo Twitterissä estäneensä Datteln 4 -voimalan koekäytön. Saksalaisen Uniper-energiayhtiön rakennuttama voimala sijaitsee Dattelnin kaupungin kupeessa Dortmundin pohjoispuolella. Energiayhtiö Fortum omistaa lähes puolet Uniperistä.

Nordrhein-Westfalenin osavaltion poliisi vahvistaa, että "pieni joukko ihmisiä on päässyt voimala-alueelle ja vallannut osan siitä". Uniperin edustaja puolestaan huomauttaa, että aktivistit vaarantavat sekä omansa että muiden turvallisuuden. Hänen mukaansa yhtiö tekee rikosilmoituksen.

Saksan ympäristöliike on nostanut Datteln 4:n symboliseksi kohteeksi ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa. Helmikuun alussa Datteln 4 -voimalaan tunkeutui noin 150 aktivistia.

Lue myös:

Fortum vastaa vihdoin Saksan hiilivoimalakohuun – Energiaprofessori: Saksan hallituksen päätös sallia uusi hiilivoimala on skandaali

Analyysi: Fortum puristuu puun ja kuoren väliin – Uusi hiilivoimala nosti Saksassa myrskyn, jota suomalaisfirma ei osannut täysin ennakoida

Saksassa nousi raivo, kun hiilestä luopuminen tarkoittikin uuden voimalan avaamista – “Lisäpäästöihin liitetään nyt Suomen lippu”

Saksalaisjärjestöt peräävät Suomelta valtio-omistajan vastuuta: Fortumin ostama Uniper päästää enemmän hiilidioksidia kuin koko Suomi