1. yle.fi
  2. Uutiset

Pudasjärvi tavoittelee kymmeniä uusia mökkipaikkoja Syötekeskuksen tuntumaan – samalla halutaan turvata matkailumaisemat

Pudasjärven kaupunki aikoo ostaa Syötteen seudulta yli 60 hehtaarin maa-alueen metsätalous- ja lomarakennuskäyttöön.

Pudasjärvi
Turisti katselee Iso-Syötteen laelta kohti Pikku-Syötettä
Luokkavaara sijoittuu Iso- ja Pikku-Syötteen väliselle alueelle, jota pidetään myös maisemallisesti tärkeänä. Marko Siekkinen / Yle

Pudasjärven kaupunki haluaa kehittää Syötteen seudun loma-asuntorakentamista.

Kaupunki aikoo ostaa Luokkavaarasta yli 60 hehtaarin maa-alueen, josta 13 hehtaaria on suunnattu loma-asuntokäyttöön. Loput alueesta on maa- ja metsätalousmaita.

Maakauppojen jälkeen alueelle on mahdollista kaavoittaa 20 uutta lomarakennuspaikkaa, ja saman verran voitaisiin lisätä myös läheisen Syötekeskuksen rakennuspaikkoja.

Kaupungilla on Luokkavaarassa jo yli 130 rakentamatonta rakennuspaikkaa. Kaupunginhallitus päättää maakaupoista tiistai-illan kokouksessaan.

Korkean vaaran rinteellä sijaitsevaa aluetta pidetään myös maisemallisesti tärkeänä, ja hankkimalla alueen kaupunki pystyy välttämään avohakkuut matkailumaisemassa.

Metsätyöt ovat kuitenkin mahdollisia. Uudistushakkuiden arvoksi arvioidaan lähes 100 000 euroa, kun suunniteltu kauppahinta on 160 000 euroa.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi