Oopperatähti Placido Domingo pyysi anteeksi seksuaalista häirintäänsä

Ainakin 20 naista syyttää oopperan 79-vuotiasta supertähteä väkisin suutelemisesta, kähminnästä tai koskettelusta.

Plácido Domingo
Placido Domingo
Placido DomingoAOP

Oopperan supertähti Plácido Domingo on tiistaina pyytänyt anteeksi seksuaalista häirintäänsä. Domingoa vastaan on nostettu useita syytteitä.

– Haluan heidän tietävän, että olen todella pahoillani tuskasta, jonka olen heille aiheuttanut. Otan täydellisen vastuun teoistani, sanoi Domingo lausunnossaan, jonka hän oli lähettänyt espanjalaisuutistoimisto Europa Pressille.

Ainakin 20 naista syyttää Domingoa väkisin suutelemisesta, kähminnästä tai koskettelusta tapauksissa, jotka juontavat juurensa ainakin 1980-luvulle.

Tähän saakka Domingo on kiistänyt syytteet sanoen, että kaikki teot ovat olleet aina "tervetulleita ja yhteisymmärrykseen perustuvia".

– Olen käyttänyt pari viime kuukautta aikaani tarkastellakseni syytteitä, joita useat kollegani ovat nostaneet minua vastaan, Domingo sanoi.

Useat naiset ovat sanoneet, että Domingo on yrittänyt painostaa heitä seksisuhteisiin työpaikkojen toivossa ja sitten rankaisseen heitä ammatillisesti, mikäli he ovat kieltäytyneet. Domingo sanoo nyt lausunnossaan, että se ei koskaan ollut hänen tarkoituksensa. Hän sanoo toivovansa, että hänen anteeksipyyntönsä rohkaisisi muitakin samaan.

Ensimmäiset syytteet nousivat esiin viime elokuussa. Kaksi kuukautta myöhemmin hän erosi Los Angelesin oopperan johdosta sekä vetäytyi New Yorkin Metropolitan Operan esityksistä. Tämä käytännössä päätti hänen uransa Yhdysvalloissa. Euroopassa sen sijaan hänen esityksiään on yhä meneillään Itävallassa, Unkarissa ja Venäjällä.

Espanjalaista 79-vuotiasta Domingoa on pidetty yhtenä kaikkien aikojen suurimmista oopperatähdistä.

Aiheesta aiemmin:

AP: Oopperan supertähti Plácido Domingoa syytetään seksuaalisesta ahdistelusta ja epäasiallisesta käytöksestä

Lähteet: AFP