1. yle.fi
  2. Uutiset

Työttömien määrä on jatkanut Hämeessä laskua myös alkuvuonna

Kanta-Hämeessä oli tammikuun lopussa 6 767 työtöntä työnhakijaa ja Päijät-Hämeessä 11 130.

työttömyys
Kuluneet työrukkaset lojuvat nurkassa.
Hämeessä oli tammikuussa noin 4 500 pitkäaikaistyötöntä.Jouni Tanninen / Yle

Työttömyys vähenee edelleen Hämeessä vuoden takaiseen verrattuna. Hämeen maakunnissa oli tammikuun lopussa yhteensä 17 897 työtöntä. Määrä on neljä prosenttia vähemmän kuin vuosi sitten.

Pitkäaikaistyöttömiä oli tammikuun lopussa Kanta- ja Päijät-Hämeessä yhteensä 4 480 eli 19 prosenttia vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Vuoden takaiseen verrattuna työttömien työnhakijoiden määrä väheni Kanta-Hämeessä eniten Humppilassa (- 20 prosenttia) ja kasvoi Ypäjällä (+ 19 prosenttia) ja Tammelassa (+ 7 prosenttia). Päijät-Hämeessä puolestaan työttömien määrä väheni eniten vuoden takaiseen verrattuna Padasjoella (- 24 prosenttia) ja Orimattilassa (- 19 prosenttia) sekä kasvoi Kärkölässä (+ 15 prosenttia).

Työpaikkoja tarjolla vähemmän

Työpaikkoja oli tarjolla tammikuussa vähemmän kuin vuosi sitten. Uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin Hämeen TE-toimistoon viime kuussa lähes 4 900 eli 6 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna. Joulukuuhun verrattuna työpaikkojen määrä kasvoi 2 400:lla. Työpaikoista 82 prosenttia oli yrityksissä.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja oli tarjolla palvelu- ja myyntityöntekijöiden (1 756), prosessi- ja kuljetustyöntekijöiden (755) ja muiden työntekijöiden (750) ammattiryhmissä.

Lue seuraavaksi