1. yle.fi
  2. Uutiset

Turun rakennusvalvonnan vaikeudet jatkuvat – uusi rakennustarkastaja saa lähteä

Viime syksynä virkaan valitun Jouko Lammisen ei katsota edistäneen rakennusvalvonnan toiminnan kehittämistä.

Turku
Turun vaakuna kaupungintalon oven yläpuolella.
Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee virkasuhteen purkua tiistaina. Arkistokuva.Kalle Mäkelä / Yle

Turku esittää rakennustarkastaja Jouko Lammisen virkasuhteen purkamista. Hän on ollut kuuden kuukauden koeajalla, joka päättyy kuun vaihteessa.

Valvontajohtaja Leena Salmelaisen mukaan virkasuhteen purkamista esitetään monipuolisen harkinnan jälkeen, eikä ehdotukseen liity dramatiikkaa.

– Tämä on normaali osa viranhaltijan rekrytointiprosessia, jossa koeaikana voidaan puolin ja toisin katsoa, miten asiat lähtevät etenemään. Nyt ei kaupungin näkökulmasta näyttänyt siltä, että viranhaltijan valinta olisi ollut omiaan edistämään rakennusvalvonnan työskentelykokonaisuuden edistymistä toivotulla tavalla, Salmelainen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Jouko Lamminen antoi viime viikolla Turun Sanomille (siirryt toiseen palveluun) haastattelun jossa hän kertoi uudistaneensa rakennusvalvonnan toimintakulttuuria asiakaspalveluhenkisemmäksi.

Kaupunkiympäristölautakunta käsittelee virkasuhteen purkua tiistaina.

Rakennus- ja lupalautakunnan puheenjohtaja Ville Valkonen (kok) puolestaan edellyttää, että rakennusvalvonta käynnistää kriisityöskentelyn rakennusluvituksen kokonaistilanteen parantamiseksi. Hän vaatii asiassa nopeita ratkaisuja.

Lue seuraavaksi