Hyppää sisältöön

Jari Sillanpään kevään konserttikiertue vetää hyvin yleisöä – kohuilla ei juuri vaikutusta myyntiin

Jari Sillanpäällä on uskollisia faneja, jotka eivät suosikkiaan hylkää.

Kuva: AOP/Jarno Kuusinen

Jari Sillanpään huumausainerikosepäilyt tulivat julkisuuteen keväällä 2018, jolloin häneltä peruttiin kolme keikkaa. Sillanpää sai huumausainerikoksesta tuomion saman vuoden elokuussa. Sovittuihin tuleviin keikkoihin tuomiolla ei juuri ollut vaikutusta: vain yksi konsertti peruttiin, ja nimenomaan lainvoimaisen tuomion takia.

Huumekohun jälkeen Sillanpää piti reilun vuoden matalaa profiilia. Hän astui jälleen isommille lavoille viime lokakuussa Hyvinkäällä Kulku ihmisen -konserttikiertueen myötä.

Takapakkia tuli saman tien: Sillanpäätä syytettiin marraskuussa lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, ja kaikki joulukuuksi suunnitellut kirkkokonsertit peruttiin.

– Tälläisten epäilyjen kanssa ei kirkkoon voi tulla laulamaan, totesi Keski-Lahden seurakunnan kirkkoherra Miika Hämäläinen Yle Uutisille.

Rovaniemen Korundi loppuunmyyty

Nyt Sillanpään kiertueen toinen osa jatkuu maaliskuussa seitsemän konsertin voimin. Päällisin puolin näyttää siltä, ettei uusilla rikosepäilyillä ole ollut merkitystä lipunmyyntiin, eivätkä fanit ole idoliaan hylänneet.

Esimerkiksi Helsingin Musiikkitalon myynti- ja markkinointipäällikkö Juha Paason mukaan talossa järjestettävä konsertti on myynyt normaalisti.

– Ei voi sanoa, että tämän konsertin osalta olisi tapahtunut mitään tavallisuudesta poikkeavaa toimintaa, Paaso toteaa.

Rovaniemen Korundissa järjestettävä konsertti myi nopeasti loppuun, ja samalle päivälle luotiin uusi konsertti, joka sekin on vetänyt hyvin yleisöä. Korundiin mahtuu 340 katsojaa.

Lue myös: