1. yle.fi
  2. Uutiset

Anonyymin rekrytoinnin kokeilua jatketaan Jyväskylässä

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista poistetaan kaikki henkilöön viittaava tieto, kuten työnhakijan nimi, osoite ja siviilisääty.

Jyväskylä
"Tule meille töihin" post-it lappu seinällä.
Eleni Paspatis / Yle

Jyväskylän kaupunki sitoutuu jatkamaan anonyymin rekrytoinnin kokeilua myös vuoden 2020 aikana.

Tällä hetkellä kaikkia rekrytointeja ei ole voitu toteuttaa anonyymisti, sillä hakemuksia tulee avoinna oleviin tehtäviin vuosittain noin 20 000 kappaletta. Nykyisellä henkilöstöresurssilla sekä rekrytointijärjestelmällä kaikkia Jyväskylän kaupungin rekrytointeja ei ole voitu toteuttaa anonyymisti, sillä sellaista järjestelmää ei vielä ole kehitetty, joka toteuttaisi anonymisoinnin sujuvasti.

39 kaupunginvaltuutettua tekivät Jyväskylässä aloitteen siitä, että anonyymi rekrytointi otettaisiin Jyväskylässä käyttöön. Valtuustoaloitteessa todetaan, että rekrytoinnissa tapahtuu paljon ikään, sukupuoleen, etniseen taustaan, nimeen tai ulkonäköön liittyvää syrjintää.

Jyväskylän kaupungin mukaan anonyymin rekrytoinnin käyttöä on mahdollista laajentaa useampiin rekrytointeihin, jos prosessin sujuvuuteen saadaan tukea. Erityisesti tukea toivotaan siihen, että kehitettäisiin rekrytoinnin avuksi järjestelmä, joka sujuvoittaisi prosessia.

Anonyymi rekrytointi on kunta-alalla uutta ja vielä harvinaisempaa se on yksityisellä puolella.

Anonyymissa rekrytoinnissa työhakemuksista poistetaan kaikki henkilöön viittaava tieto, kuten työnhakijan nimi, osoite ja siviilisääty.

Lue myös: "Pistää eri tavalla kiinnittämään huomiota osaamiseen" – Helsinki ja Rovaniemi kokeilevat saavatko ne parempia työntekijöitä, kun nimi ja ikä jätetään hakemuksista

Lue seuraavaksi