Hyppää sisältöön

Katupölykausi alkoi poikkeuksellisen aikaisin Etelä-Karjalassa – ilmanlaatu heikkeni erittäin heikoksi

Talvi on ollut vähäluminen, joten katujen varsilla ei ole kosteuttavia lumipenkkoja. Kuivat pakkaspäivät lisäävät katupölyn muodostumista.

Ilmanlaatu on heikentynyt erittäin heikoksi ensimmäistä kertaa tälle keväälle Lappeenrannassa. Kuva: Derrick Frilund / Yle

Katupölykausi on alkanut Etelä-Karjalassa.

Ilmanlaatu on heikentynyt tänään keskiviikkona erittäin heikoksi Lappeenrannan keskustan, Ihalaisen ja Lauritsalan mittauspisteillä.

Katupölykausi on aikaisempina vuosina alkanut keskimäärin maaliskuun puolessa välissä tai huhtikuun alussa, joten tänä vuonna kausi alkoi poikkeuksellisen aikaisin.

Sääennusteen mukaan tulevalle viikolle on ennustettu kuivia pakkaspäiviä, jotka ovat otollisia katupölyn muodostumiselle.

Vähälumisen talven johdosta katujen varsilla ei ole lumipenkkoja, jotka päivällä auringon lämmittäessä kostuttaisivat katuja sulaessaan.

Lappeenrannan ja Imatran seudun ilmanlaatutulokset on syksystä 2019 koottu Etelä-Karjalan ilmanlaatusivustolle (siirryt toiseen palveluun).

Imatran seudun ympäristötoimi ylläpitää Etelä-Karjalassa 10 jatkuvatoimista mittausasemaa, joista 4 sijaitsee Imatralla ja 6 Lappeenrannassa.

.
.