1. yle.fi
  2. Uutiset

Lappilaiset ovat innokkaasti mukana vapaaehtoisessa pelastuspalvelussa – vapepalaisia on jo liki 2500

Useimmiten Vapepa hälytetään auttamaan kadonneen ihmisen etsinnässä.

Vapaaehtoinen pelastuspalvelu
Vapepa
Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissaYLE / Jarkko Riikonen

Lapissa innostus vapaaehtoiseen pelastuspalveluun jatkaa kasvuaan.

Tällä hetkellä Vapepan toiminnassa on Lapissa mukana liki 2500 vapaaehtoista. Viime vuodesta vapepalaisten määrä on noussut parilla sadalla. Vielä vuonna 2012 vapaaehtoisia oli toiminnassa mukana vain vajaat 130.

Vapaaehtoisen pelastuspalvelun hälytysryhmät tukevat viranomaisia onnettomuuksissa ja muissa kriisitilanteissa. Useimmiten Vapepa hälytetään auttamaan kadonneen ihmisen etsinnässä.

Valmiuspäällikkö Annikki Pandy arvioi, että ihmiset ovat kiinnostuneita toiminnasta, koska siinä pystyy antamaan konkreettista apua. Toiminta ei myöskään sido jäseniään samalla tapaa kuin moni muu vapaaehtoistoiminta.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä. (siirryt toiseen palveluun)

Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Tiedätkö jotain lisää jutun aiheesta? Onko sinulla juttuvinkki tai kysymys? Ota yhteyttä tällä lomakkeella (siirryt toiseen palveluun).

Lue seuraavaksi